Πόσο κοστίζει 1kg Κάνναβης σε πόλεις ανά τον κόσμο;

Πόσο κοστίζει 1kg Κάνναβης σε πόλεις ανά τον κόσμο;

470cfef4-4af3-44fe-aa4e-d3a9195246ab-XXX_Trevor_Hughes_canadian_marijuana_2018_2378

Το θέμα της νομιμοποίησης της Κάνναβης έχει απασχολήσει πολύ κόσμο τελευταία και ειδικά στην Ελλάδα, αφού επιτρέπεται πλέον για ιατρική χρήση.
Σε άλλες χώρες βέβαια, όπως το Άμστερνταμ στην Ολλανδία η μαριχουάνα είναι εδώ και πολλά χρόνια απολύτως νόμιμη. Ποιά είναι όμως η τιμή για 1 γρ. Κάνναβης στην μαύρη αγορά, σε πόλεις του κόσμου;

Η πιο ακριβή χώρα είναι με διαφορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ($110/γρ.). Φένεται λογικό, αφού έχει αυστηρούς θρησκευτικούς νόμους που απαγορεύουν ακόμα και το αλκοόλ, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 4η θέση ($39.7/γρ.).
Ίσως η μεγαλύτερη αγορά σε αυτόν τον “κλάδο” είναι αυτή της Αμερικής. Στην περίπτωσή της παρατηρούμε πως η τιμή διακυμένεται από $20 – $1.800 / γραμμάριο.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κάθε Πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους και είναι εύλογο σε μία που η Κάνναβη είναι παράνομη, η τιμή της να είναι αυξημένη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση με $13.2/γρ. στην μαύρη αγορά. Ανάμεσα από την Λιθουανία και Τσεχία.
Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στην 41η θέση με $4.4/ γρ., κάτω από την Ισπανία ($5/γρ.). Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν χώρες με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, όπως Αϊτή, Κένυα και Νιγηρία.
Την τελευταία θέση με την χαμηλόττερη τιμή Κάνναβης στην μαύρη αγορά, κατέχει η Ινδία με $0.08/γρ.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα ΕΔΩ.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το άρθρο αυτό είναι καθαρά ενημερωτικό και το Business Review δεν ενθαρρύνει την χρήση Κάνναβης, ούτε παίρνει θέση ως προς το ζήτημα νομιμοποιησής της.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας