Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Jeff Sessions(!)

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Jeff Sessions(!)

JS1

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Jeff Sessions, μετά από απαίτηση του προέδρου της χώρας, Donald Trump. Η αποχώρηση του υπουργού έρχεται μετά από μήνες αρνητικών σχολίων του αρχηγού του κράτους κατά του υπουργού του, τόσο σε συνεντεύξεις, όσο και μέσω Twitter.
Στη θέση του κ.Sessions, ως υπηρεσιακό γενικό εισαγγελέα (υπουργό Δικαιοσύνης) ο Trump διόρισε τον επιτελάρχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, Mathew Whitaker.
Συσχετισμός με την έρευνα Mueller
Η αποχώρηση Sessions δημιουργεί αβεβαιότητα γύρω από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller, ο οποίος ερευνά την υπόθεση παρέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016. Ο ίδιος ο Sessions είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα, λόγω της συμμετοχής του στην καμπάνια του Trump, ωστόσο ο αντικαταστάτης του θα μπορεί να επιβλέπει κανονικά την έρευνα ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου. Βουλευτές και γερουσιαστές τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών έχουν προειδοποιήσει τον κ.Trump να μην επιχειρήσει μέσω του διορισμού υπουργού να θέσει προσκόμματα στην έρευνα Mueller. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης όποιου υποψηφίου επιλέξει ο κ.Trump για τη θέση του υπουργού στη Γερουσία, ο υποψήφιος υπουργός αναμένεται να δεχθεί βροχή ερωτήσεων για το θέμα και για το πώς θα το χειριστεί. Ο Πρόεδρος Donald Trump και ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions ήταν κάποτε οι πιο στενοί πολιτικοί σύμμαχοι. Ο Sessions έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξη του Trump στο GOP πριν από τρία χρόνια – και αργότερα ανταμείφθηκε με μία από τις κορυφαίες δουλειές της διοίκησης. Αλλά η σχέση τους φάνηκε να χειροτερεύει όταν ο Sessions αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα του  Mueller.
Πηγές: Capital.gr , ABC News

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας