Μεγάλη Βρετανία:Παραιτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit(!)

Μεγάλη Βρετανία:Παραιτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit(!)

Mandatory Credit: Photo by Richard Gardner/REX/Shutterstock (4536361a)
Dominic Raab MP, Member of the Education Select Committee
Young people policy debate at Bright Blue, London, Britain - 16 Mar 2015

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η Μεγάλη Βρετανία και ειδικότερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, καθώς μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, στον απόηχο της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Πρώτος, την παραίτησή του από τη θέση του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία υπέβαλε ο Σεϊλές Βάρα και ακολούθησε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάσπαση κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για την οποία έκαναν λόγο βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ» ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter, διαμαρτυρόμενος κατά της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ράαμπ δήλωσε δε, ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Με βαθιά λύση υποβάλλω στην πρωθυπουργό την παραίτησή μου ως υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας. Ήταν χαρά και προνόμιο να υπηρετώ στο υπουργείο της Βόρειας Ιρλανδίας και πάντα θα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο Σεϊλές Βάρα. Ο Βάρα τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο στις 23 Ιουλίου του 2018 και η παραίτησή του έρχεται ως συνέχεια της επίτευξης συμφωνίας για τους βασικούς όρους εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου για να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το οποίο συνήφθη με τη Βρετανία.
«Αν όλα πάνε καλά, θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit. Αυτή θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 09:30» τοπική ώρα, δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες. Οι παραιτήσεις αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα η Μεγάλη Βρετανία να κινείται σε τεντωμένο σχοινί λίγο πριν την συμφωνία με την ΕΕ. Μια χώρα, η οποία κινδυνεύει τώρα να καταρρεύσει μετά από ένα επεισοδιακό δημοψήφισμα και μετά από έναν χρόνο σκληρών διαπραγματεύσεων τόσο με την ΕΕ, όσο και με τους πολίτες της που θέλουν να αποφευχθεί μια οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.
Πηγή: In.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας