Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 98 εκατ. δολάρια για τους άστεγους

Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 98 εκατ. δολάρια για τους άστεγους

20180823142529-GettyImages-520716320

Με δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων ξεκίνησε το φιλανθρωπικό πρόγραμμα βοήθειας προς τους αστέγους σε όλη την Αμερική, ο επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης της Amazon. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προσέφερε 97,5 εκατ. δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την πρώτη φάση χρηματοδότησης η οποία αποτελεί μέρος κεφαλαίου ύψους 2 δισ. δολαρίων, τα οποία συγκέντρωσε η Amazon το Σεπτέμβριο. Οι δωρεές θα γίνονται υπό την εποπτεία του οργανισμού Day One Fund που θεσμοθέτησε ο ίδιος και η σύζυγός του, Μακένζι.
Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα κινείται σε δύο άξονες: στην ενίσχυση των αστέγων και στη δημιουργία μη κερδοσκοπικών νηπιαγωγείων που θα χτιστούν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και θα δέχονται τους «μαθητές» χωρίς δίδακτρα. Τα χρήματα θα κατευθυνθούν σε 24 οργανισμούς οι οποίοι βρίσκονται διεσπαρμένοι σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας από την Καλιφόρνια μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών από την Καθολική Αρχιεπισκοπή μέχρι την οικογένειες και τοπικές υπηρεσίες. Από αυτούς, οι 15 έλαβαν χορηγία ύψους 5 εκατ. δολαρίων και οι υπόλοιποι από 2,5 εκατ. δολάρια.
Η ανακοίνωση της δωρεάς έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα ανοίξει νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες καθώς η άφιξη του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μετατοπίσει τους κατοίκους της περιοχής αυξάνοντας το κόστος στέγασης. Μια ομάδα στη Νέα Υόρκη και δύο στην Ουάσινγκτον ήταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν τις επιχορηγήσεις από το συγκεκριμένο ταμείο.
Το αυξανόμενο κόστος στέγασης στις πιο πλούσιες πόλεις των ΗΠΑ αυξάνει το ποσοστό των αστέγων. Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δήλωσε ότι στόχος του ταμείου είναι να «φωτίσει και να υποστηρίξει τις οργανώσεις που στέκονται αρωγοί στα συγκεκριμένα προβλήματα για να παράσχουν καταφύγιο σε νέες οικογένειες σε κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα».
Τα χρηματοδοτούμενα φιλανθρωπικά ιδρύματα προσφέρουν καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες προκειμένου να «σταθούν στα πόδια τους» και παρέχουν πρόσβαση σε μόνιμες κατοικίες και υπηρεσίες υποστήριξης, δήλωσε ο Μπέζος σε ένα post που έκανε σε ένα blog. σε μια θέση blog. Η Συμμαχία Γυναικών Προσφύγων στη «βάση» της Amazon στο Σιάτλ έλαβε 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Το Ινστιτούτο Urban Resource στη Νέα Υόρκη έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια. Η υπηρεσία FrontLine στο Κλίβελαντ έλαβε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και η LA Family Housing στο Βόρειο Χόλιγουντ συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων. «Ελπίζουμε ότι αυτές οι επιχορηγήσεις θα παράσχουν τους πρόσθετους πόρους που οι επικεφαλής και οι οργανώσεις τους χρειάζονται για να επεκτείνουν το πεδίο και τον αντίκτυπο των προσπαθειών τους», ανέφερε ο Μπέζος.
Με προσωπική περιουσία ύψους 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπέζος ήταν εν πολλοίς αόρατος στον κόσμο της φιλανθρωπίας προτού ιδρύσει το ταμείο. Πέρυσι, ο ζήτησε συμβουλές από το κοινό μέσω του Twitter, με το ερώτημα πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει καλύτερα τον πλούτο του για να βοηθήσει τους ανθρώπους «αυτή τη στιγμή». Τότε είχε επισημάνει ότι ενδιαφέρεται για έργα που αντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες, αλλά παράγουν και μόνιμο αντίκτυπο.
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας