Μεγάλες αλήθειες για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Μεγάλες αλήθειες για όσους δουλεύουν από το σπίτι

105384527-1533749153652manworkingonlaptopatdiningtable.1910x1000

Ό,τι και αν πιστεύει ο κόσμος, η δουλειά από το σπίτι δεν ήταν ποτέ απλή υπόθεση. Έχει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της απαιτήσεις, τα δικά της μειονεκτήματα.
Και παρότι φαίνεται ρόδινο το να δουλεύεις 20 βήματα πιο μακριά από το κρεβάτι σου, δεν είναι τόσο απλό. Οι παρακάτω αλήθειες αποτελούν γεγονότα που κάθε εργαζόμενος από το σπίτι μπορεί να κατανοήσει.
Το εσώρουχο είναι το ρούχο της δουλειάς
Ο περισσότερος κόσμος λατρεύει την σκέψη ότι όσοι δουλεύουν από το σπίτι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ντυθούν. Όταν όμως το boxer καταντάει να γίνεται το dress code της καθημερινής σου δουλειάς από το σπίτι, οι νόμοι αλλάζουν. Μπορεί να «δουλεύει» με το να ξυπνάς και να παίζεις στο Xbox, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη δουλειά. Μετά από λίγο καιρό, νιώθεις κάπως αξιοθρήνητος. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να φτάνεις σπίτι από το γραφείο και να μένεις με το σώβρακο ξάπλα στον καναπέ. Τι, όχι;
Στην ουσία δεν σταματάς να δουλεύεις
Είναι μεγάλο μειονέκτημα να έχεις υπολογιστή στο σπίτι. Απλούστατα γιατί ο εκάστοτε εργοδότης, μπορεί να σε πρήξει όποια ώρα του έρθει στο κεφάλι. Μπορεί να έχεις μόλις τελειώσει τη δουλειά, αλλά ένα email να καταφθάσει για να σου σπάσει τα νεύρα. Ένα τηλεφώνημα που θα σου στερήσει την δαγκωνιά από το τοστ. Ένα μήνυμα στο Facebook που θα διακόψει τις εξερευνήσεις σου με το Red Dead Redemtpion 2. Ανάθεμα την τεχνολογία.
Δεν έχεις δικαιολογίες
Να πεις τι; Ότι κόλλησες στην κίνηση; Ότι σε έπιασε λάστιχο; Ή ότι σε σταμάτησε η αστυνομία. Η μόνη σου δικαιολογία είναι το ρεύμα και το Internet. Και δυστυχώς πάει και σφαίρα η σύνδεση.
Δεν θυμάσαι τι πάει να πει συνάδελφος
Γιατί απλούστατα η οποιαδήποτε συνεννόηση γίνεται είτε τηλεφωνικώς, είτε από το Skype και το Facebook. Και όσο ξεκούραστο μπορεί να φαίνεται στην αρχή, μπορεί να καταλήξει μίζερο με το συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κανένα συνάδελφο για συντροφιά. Σε τελική ανάλυση, να θυμάσαι ότι το ζευγάρι που τσακώνεται στον επάνω όροφο, είναι πιο ενοχλητικό από την συνάδελφο που μασάει την τσίχλα σαν καμήλα. Καλά κουράγια.
Μιλάς στο κατοικίδιο σου σαν να είναι άνθρωπος
Όχι, άκυρο. Αυτό το έκανες πάντα, δεν φταίει που δουλεύεις από το σπίτι.
Τα γεύματα που κάνεις είναι σκέτη καταστροφή
Όσοι πιστεύουν ότι το να βρίσκεσαι σπίτι βοηθάει στη διατροφή σου, μάλλον έχουν ζυγίσει λάθος τα πράγματα. Βοηθάει αν θες να φτιάξεις τηγανητά αβγά ή τοστ. Όχι σε κυρίως γεύματα. Γιατί στις 8 το πρωί που ανοίγει το μάτι και πρέπει να ετοιμαστείς για δουλειά, κανείς δεν κάθεται να «σφάξει» ντομάτες για να φτιάξει γεμιστά. Η προετοιμασία θα πρέπει να γίνει από την προηγούμενη νύχτα, ενώ πρέπει να φροντίσεις να μην ξεχάσεις το φαγητό ενώ τσεκάρεις τα emails. Πάλι καλά που υπάρχουν οι γιαγιάδες.
Όλοι πιστεύουν ότι δεν δουλεύεις
Επειδή δεν πας στο γραφείο, νομίζουν πως δεν έχεις δουλειά. Επειδή δεν είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα, θεωρούν ότι δεν αγχώνεσαι. Επειδή δεν σε βλέπουν να πατάς μπινελίκια, πιστεύουν πως όλα δουλεύουν ρολόι. Η δουλειά από το σπίτι έχει -σίγουρα- δικούς της κανόνες. Ο σημαντικότερος είναι ότι «επειδή δεν βλέπεις κάτι, δεν σημαίνει πως υπάρχει». Επίσης όλοι αυτοί οι τύποι που θεωρούν ότι κάθεσαι, πρέπει να σταματούν να σου ζητούν χάρες τις ώρες εργασίας σου.
Δεν ξέρεις τι θα πει office party
Όσο «πάρτι» μπορεί θεωρηθεί δηλαδή. Τα γλυκά στα γενέθλια των συναδέλφων. Οι οι μπίρες λίγο πριν τελειώσει η δουλειά. Τα μικρά αυτά events που διοργανώνουν οι εταιρείες και χαμουρεύεται ο κόσμος δεξιά και αριστερά λίγο πριν τελειώσει η βραδιά. Όλα αυτά δηλαδή που δεν πρόκειται να γίνουν σπίτι σου, επειδή δεν έχεις συναδέλφους και το μίνι-μπαρ είναι άδειο.
Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να κάνεις ένα ολόκληρο 3ημερο να βγεις από το σπίτι
Γιατί τελείωσες τις προάλλες αργά.Γιατί όταν είχες ελεύθερη ώρα, συνειδητοποίησες ότι δεν είχες κέφια.Γιατί ήθελες πολύ να δεις εκείνη την ταινία.Γιατί ήρθε το κορίτσι και έφερε πολλά προφυλακτικά.Γιατί δεν είχες μία. Γιατί αυτά συμβαίνουν όταν δουλεύεις από το σπίτι.
Πηγή: askmen.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει