Αυτή είναι η σειρά που ο Bill Gates σας προτείνει να δείτε οπωσδήποτε!

Αυτή είναι η σειρά που ο Bill Gates σας προτείνει να δείτε οπωσδήποτε!

1_F-F_pytxhOLs64a18Fq6cw

Οι σειρές που διαθέτουν το διαδίκτυο και το Netflix είναι αμέτρητες. Μπορεί ορισμένες όπως το Peaky Blinders, La Casa de Papel, Game of Thrones κ.τ.λ. να είναι πολύ δημοφιλείς και διασκεδαστικές, υπάρχουν όμως και αυτές που εκτός από κωμωδία μας προσφέρουν και μια “μέσα ματιά” στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο λόγος για την σειρά Silicon Valley, που με προσωπικό του άρθρο ο Bill Gates την συστήνει ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει στον μικρόκοσμο της Silicon Valley και των μεγαλύτερων Startups του κόσμου.

 
Αντικείμενό της είναι μια μικρή ομάδα προγραμματιστών που έχουν συνιδρύσει μια Startup, την Pied Piper. Μέσω της σειράς βλέπετε με μεγάλη ακρίβεια πώς είναι η ζωή ενός νεοφυή επιχειρηματία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεισχετικά με την χάραξη στρατηγικής,  την δημιουργία ενός προϊόντος και την προσπάθειά του να “σηκώσει” επένδυση.
Φυσικά, δεν θα ήταν ρεαλιστικό μια μικρή Startup της Silicon Valley να μην ζει στην σκιά ενός τεχνολογικού γίγαντα. Έτσι και εδώ, η Pied Piper έρχεται αντιμέτωπη με την (ναι μεν επινοημένη) Hooli, είναι προφανής όμως η ομοιότητα με την Google ή Microsoft.
O Bill Gates προσθέτει πώς η σειρά είναι μία παρωδία, οπότε υπάρχουν πολλές υπερβολές. Αλλά από την άλλη, προσομοιώνει και πολλές αλήθειες για την Silicon Valley.
Συνεχίζει λέγοντας πως ταυτίζεται με τους νέους ιδρυτές (ειδικά με τον Richard), καθώς οι προγραμματιστές είναι έξυπνοι, ανταγωνιστικοί ακόμα και με τους φίλους τους και λίγο ανίδεοι όσον αφορά τη κοινωνική ζωή. Ενώ οι non-technical ιδρυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, λέγοντας πως θα αλλάξουν τον κόσμο με κάθε ιδέα που σκέφτονται.
Με λίγα λόγια, η Silicon Valley είναι μια must-see σειρά για κάθε επιχειρηματία, προγραμματιστή, Startup enthusiast, επενδυτή και άλλους πολλούς.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.