Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα

Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα

MC1

Εκατοντάδες μετανάστες, που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική, επιχείρησαν σήμερα να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τουλάχιστον 500 εξ αυτών, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση κοντά στα σύνορα, κατευθύνθηκαν προς τον μεταλλικό φράκτη και άρχισαν να σκαρφαλώνουν επιχειρώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ.
Πολλές εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από μια πρώτη περίφραξη προτού δεχθούν δακρυγόνα, μετέδωσε επίσης μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή σε χαμηλό ύψος.
Ορισμένοι εξ αυτών προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι συνέχιζαν την πορεία τους προς το αμερικανικό έδαφος. Τα σύνορα έκλεισαν μεταξύ της Τιχουάνας και του Σαν Ντιέγκο, ανακοίνωσαν λίγο μετά οι αμερικανικές συνοριακές αρχές. Τα σύνορα έκλεισαν για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς μέχρι νεωτέρας, επισήμανε στο Twitter η ομοσπονδιακή αρχή τελωνείων και προστασίας των συνόρων.
Το μεταναστευτικό αποτελεί πια ένα πρόβλημα που αφορά όλες τις ανεπτυγμένες (και ορισμένες αναπτυσσόμενες) χώρες. Φαινόμενα σαν αυτό δεν είναι πρωτόγνωρα. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αυστραλία, η Τουρκία και πολλές ακόμα αντιμετωπίζουν καθημερινά πλήθη μεταναστών που έχουν διαφύγει από την χώρα τους και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλη. Η άγνοια του ζητήματος αυτού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότατες συγκρούσεις και να στοιχίσουν την ζωή πολλών αθώων.
Πηγή: Capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας