Δεν θα είναι τελικά ο Γ.Αρώνης υποψήφιος για CEO της Alpha Bank

Δεν θα είναι τελικά ο Γ.Αρώνης υποψήφιος για CEO της Alpha Bank

alphabank-thumb-large

Την παραίτησή του από την κούρσα της διαδοχής για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alpha Bank, υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Γιώργος Αρώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αρώνης ανακοίνωσε την απόφασή του με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν 6-5 ή και 7-4 και δεδομένης της ανάγκης για ενότητα στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα.
Μετά την απόσυρση του κ. Αρώνη, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Φιλάρετου και του οικονομικού διευθυντή Βασίλη Ψάλτη. Ωστόσο, μετά τη σημερινή εξέλιξη το πρόκριμα της διαδοχής θεωρείται ότι πηγαίνει στον κ. Ψάλτη, ο οποίος ήταν το φαβορί μαζί με τον κ. Αρώνη. Η θέση του CEO έχει απασχολήσει για αρκετό καιρό το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, καθώς στοχεύουν στην σταθεροποίηση της θέσης αυτής, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δει συνεχείς αλλαγές.
Πηγή: Καθημερινή

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας