Το Ιnstagram θα “περιγράφει” πλέον τις φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Το Ιnstagram θα “περιγράφει” πλέον τις φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

instagram-post-featured-image-1

Το Instagram ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα προσθέσει δύο νέες λειτουργίες για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν τη γνωστή εφαρμογή.
“Με πάνω από 285εκ. ανθρώπους παγκοσμίως με προβλήματα όρασης, ξέρουμε πως πολλοί απο αυτούς θα ωφεληθούν από ένα πιο προσβάσιμο instagram”
Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑI), οι χρήστες θα μπορούν να ακούσουν την περιγραφή μιας φωτογραφίας ή ενός προφίλ.
Αν κάποιο post δεν έχει περιγραφή, τότε η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει κάτι που λέγεται “object recognition technology” για να ανιχνευθεί αυτομάτως τι υπάρχει σε μία φωτογραφία και να το εξηγήσει στον χρήστη.
Επίσης, θα προσθεθεί και το ”alt text” για να τον βοηθήσει να βάλει μια πιο πλούσια περιγραφή σε φωτογραφία και να την ακούσει κάποιος χρήστης με δυσχέρειες όρασης.

Για οδηγίες σχετικά με τις νέες λειτουργίες πατήστε ΕΔΩ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει