Έρευνα: Το άγχος αυξάνει την παραγωγικότητα

Έρευνα: Το άγχος αυξάνει την παραγωγικότητα

shutterstock-313148189_p8gj

Άγχος. Κι ενώ όλοι όσοι υποφέρουν απ’ αυτό προσπαθούν να το αποβάλλουν, υπάρχουν ειδικοί που λένε ότι ίσως είναι καλύτερα να έχεις λίγο στη ζωή σου.
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Individual Differences, ο τρόπος που αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται κανείς το άγχος είναι αυτός που τελικά μετράει περισσότερο. Αντιθέτως, παλιότερες μελέτες υποστήριζαν πως κάνει ζημιά στον εγκέφαλο.
«Παρατήρησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που πετυχαίνουν όταν έχουν στρες» σχολιάζει η Juliane Strack, συγγραφέας της μελέτης, στο Psypost.
Στη μελέτη συμμετείχαν 194 Γερμανοί ενήλικες, 270 Γερμανοί δημοσιογράφοι και 159 Πολωνοί φοιτητές επί πτυχίω. Αυτό που εξέτασαν η Strack και οι συνάδελφοί της ήταν το κατά πόσο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν το άγχος ως κίνητρο για να κάνουν πράγματα. Όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα άγχους έτειναν να συμφωνούν ότι τους βοηθά να προλαβαίνουν τα deadlines και να παραμένουν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένους στόχους.
Αντίστοιχα οι φοιτητές με περισσότερο στρες παρατηρήθηκε ότι τα πήγαν πολύ καλύτερα στις εξετάσεις, ενώ και οι δημοσιογράφοι που ήταν πιο αγχωμένοι δήλωναν πιο ικανοποιημένοι απ’ τη δουλειά τους.
Το άγχος, λοιπόν, δεν είναι απαραίτητα ένα κακό συναίσθημα. Αντιθέτως, κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως κινητήριο δύναμη για να επιτύχουν τους στόχους τους.
 
Πηγή: askmen.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας