Ήρθε η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για ειδοποίηση Fake news!

Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για προειδοποίηση fake news, είναι γεγονός! Τα «Ελληνικά Hoaxes» δημιούργησαν τον πρώτο ελληνικό «browser extension» με τον οποίο θα μπορείτε να ενημερώνεστε, την στιγμή που σερφάρετε, για την αξιοπιστία των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε.

Για όσους δεν γνωρίζετε, τα Ellinika Hoaxes είναι μία ιστοσελίδα η οποία εδώ και πολλά χρόνια παίρνει ειδήσεις που κυκλοφορούν στο ελληνικό διαδίκτυο και τις κάνει “απομυθοποίηση”. Με απλά λόγια, μπορείς γρήγορα να μάθεις αν ένα άρθρο που διάβασες πρόσφατα είναι “Fake News” η όχι. Όπως μπορείτε να καταλάβετε εκτός από την πολύ μεγάλη χρησιμότητα που έχει μια τέτοια πληροφορία, θα γίνεται και ένας μικρός.. χαμός καθώς τα fake news αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα Ellinika Hoaxes, η δωρεάν αυτή εφαρμογή εμφανίζει προειδοποίηση σχετικά με την αξιοπιστία των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε, η οποία αλλάζει ανάλογα με την κατηγορία της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Οι κατηγορίες των πηγών που έχουν υπάρξει αναξιόπιστες είναι οι εξής:

– Σάτιρα
– Θεωρίες Συνωμοσίας
– Ψευδοεπιστήμη
– Παραπληροφόρηση
– Clickbait
– Ρητορική μίσους

Αν μια πηγή συχνά καλύπτει περισσότερες από μια κατηγορίες, έχουν επιλέξει την κατηγορία που θεωρούν ότι ταιριάζει περισσότερο. Αν έχετε επισκεφτεί μια ιστοσελίδα η ένδειξη εμφανίζεται στην κορυφή της οθόνης σας:

Η εφαρμογή εμφανίζει προειδοποιήσεις και στο facebook. Aν κατά την περιήγησή σας στα social media εμφανιστεί ένας σύνδεσμος ιστοσελίδας που είχε διαπιστωθεί ανακριβής, η ένδειξη εμφανίζεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση (προς το παρόν η παραμετροποίηση αφορά το Facebook, αλλά υπάρχει και μερική υποστήριξη του Twitter).

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για οδηγίες εγκατάστασης επισκεφτείτε την σελίδα τους.

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !