Προφητεία από το 1974: “Μια μέρα οι Η/Υ θα χωράνε πάνω σε ένα γραφείο”

Προφητεία από το 1974: “Μια μέρα οι Η/Υ θα χωράνε πάνω σε ένα γραφείο”

clarke

Το έτος είναι 1974. Βρισκόμαστε 1 χρόνο πριν την ίδρυση της Microsoft και 2 χρόνια πριν της Apple… οι πρώτοι υπολογιστές κάνουν την εμφάνισή τους και είναι τόσο μεγάλοι που πιάνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.
Στο παρακάτω βίντεο από το ABC News Australia, μπορείτε να δείτε τον συγγραφέα επιστομονικής φαντασίας Arthur C. Clarke, να απαντάει στον συνομιλητή του λέγοντας πως όταν ο γιος του μεγαλώσει (αναφέρεται στο 2001 συγκεκριμένα), οι υπολογιστές θα χωράνε πάνω σε ένα γραφείο και θα μπορούν ακόμα και να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Ακόμα, προβλέπει πως θα μπορεί να βλέπει και να διαχειρίζεται πολλές πληροφορίες όπως τον τραπεζικό του λογαριασμό και να κλείνει εισιτήρια για το θέατρο.
Ο πατέρας του μικρού παιδιού μάλιστα, έχει την εύλογη απορία για το πώς θα είναι η κοινωνική μας ζωή, αν όλα θα γίνονται μέσω ενός υπολογιστή.
Ο Arthur Clarke απαντάει πως κατά καποιον τρόπο θα βελτιώσουν τη ζωή μας, αφού ένα στέλεχος επιχείρησης θα μπορεί να δουλεύει από οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να πάει στην δουλειά του…
44 χρόνια μετά ξέρουμε ότι ο κύριος Clarke δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκιο… αξίζει να δείτε το βίντεο:

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.