Εκπληκτικό υδάτινο πάρκο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στον Κορυδαλλό

Εκπληκτικό υδάτινο πάρκο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στον Κορυδαλλό

maketa_ergou_anaplasis_-635x469

Το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συνολικής κάλυψης 10 στρεμμάτων, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.
Πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας για την πόλη του Κορυδαλλού, ενώ ήδη οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 9 μήνες (στα τέλη Ιουλίου 2019).
Το πάρκο θα έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με τη φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής.
«Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθεί ένας αίθριος χώρος με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε σχετική δήλωση εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την έναρξη κατασκευής του πάρκου, χαρακτηρίζοντας το «πάρκο-κόσμημα για την πόλη, για την ανάπτυξη και το μέλλον της».
Ο κ. Κασιμάτης ακόμη δήλωσε «περήφανος», γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «καταφέραμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να κάνουμε πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση των φυλακών.
Περήφανος, γιατί αποδείξαμε ότι οι δίκαιοι αγώνες, όταν επιμένεις, έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το νέο πάρκο είναι έργο-ορόσημο στον αγώνα για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι την οριστική του δικαίωση», κατέληξε με νόημα ο δήμαρχος Κορυδαλλού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σε 14 μήνες από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης με το γκρέμισμα της εξωτερικής μάντρας. Το νέο πάρκο κατασκευάζεται από τον Δήμο Κορυδαλλού με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έχει προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας