Οι καθημερινές συνήθειες των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων

Οι καθημερινές συνήθειες των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων

D120296B-0F9C-485C-9EB7-9012CA938A7D

Για να φτάσει κάποιος αυτοδημιούργητος ψηλά και να αποκτήσει δύναμη και περιουσία, χρειάζεται ικανότητα, προσήλωση στο στόχο, αποφασιστικότητα, διορατικότητα, οξυδέρκεια, τύχη κ.ά.
Ο Tom Corley, λογιστής και χρηματοοικονομικός οργανωτής και συγγραφέας του βιβλίου «Rich Habits», επί μια πενταετία μελέτησε τις συνήθειες 233 εκατομμυριούχων, συζητώντας μαζί τους και κατέληξε σε μια σειρά από συμπεράσματα τα οποία καταγράφει στο βιβλίο του. Ένα από αυτά είναι πως οι περιουσίες χτίζονται κατά κύριο λόγω τα πρωινά.
Ο διαλογισμός, η μελέτη στοιχείων και πληροφοριών για να είναι ενημερωμένοι και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, η αναζήτηση ιδεών και λύσεων πάνω σε θέματα που τους απασχολούν και αφορούν είτε στους προσωπικούς στόχους που έχουν θέσει, είτε στην καριέρα τους, καθώς επίσης η ανάγνωση εμψυχωτικών, ενθαρρυντικών και παρακινητικών κειμένων ώστε να έχουν τη σωστή νοοτροπία, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας «για να πετύχεις θετική πνευματική στάση πρέπει να κάνεις κάποιες φορές συγκεκριμένα πράγματα, όπως, διαλογισμό».
ΤΑ 240 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Η ημέρα αποτελείται από 1.440 λεπτά. Και αυτό ισχύει για όλους. Το θέμα όμως είναι πως τα αξιοποιεί ο κάθε ένας. Οι περισσότεροι, σύμφωνα με τον Corley, ξοδεύουν 1.200 λεπτά στη δουλειά, σε μετακινήσεις, σε οικογενειακές δραστηριότητες, στον ύπνο, στο φαγητό, στο ντύσιμο, στην τουαλέτα, στο μπάνιο. Απομένουν λοιπόν 240 λεπτά που κατά τον συγγραφέα, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά ή για την ακρίβεια ο τρόπος που τα αξιοποιείς.
●Πάνω από το 80% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων που μελέτησε ο Corley ασχολούνται 60 λεπτά την ημέρα κάνοντας κάποιο όνειρο και οριοθετώντας τους στόχους που βρίσκονται πίσω από αυτό.
●Περίπου το 80% εξ αυτών αφιερώνει μια ώρα την ημέρα εξασκώντας κάποια ικανότητα ή για να αυξήσει τις γνώσεις του σχετικά με αυτήν την ικανότητα.
●Σχεδόν όλοι τους ασχολούνται 30 λεπτά ημερησίως με την αερόβια γυμναστική.
●Κοντά στο 90% περνά μισή ώρα ημερησίως σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τις δημόσιες σχέσεις (ενίσχυση του δικτύου γνωριμιών, τηλεδιασκέψεις, νέες γνωριμίες).
●Και 1 ώρα σε ημερήσια βάση για χαλάρωση και να περάσουν ευχάριστα.
«Οι πλούσιοι ακολουθούν ημερήσιες συνήθειες που κάνουν πιο αποτελεσματική τη χρήση του χρόνου τους. Μένουν “κολλημένοι” στην ημερήσια ρουτίνα τους για πολλά χρόνια. Αυτές οι καθημερινές συνήθειες έχουν σωρευτικό αποτέλεσμα το οποίο τελικά εμφανίζεται με τη μορφή του αυξανόμενου πλούτου προς το τέλος της ζωής τους», καταλήγει ο συγγραφέας.
Πηγή: newsbeast από το Business Insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.