Η ραγδαία ανάπτυξη των Coffee Island

Η ραγδαία ανάπτυξη των Coffee Island

maxresdefault-1

Mε ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η αλυσίδα καφέ, Coffee Island στην ελληνική αγορά μέσω franchise καθώς μόνο τους τελευταίους μήνες προστέθηκαν 13 νέα καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανεβάζοντας τον αριθμό του δικτύου της πάνω από 420 καφεκοπτεία. Τα νέα καταστήματα βρίσκονται τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο σε Κοζάνη και Χίο.
Η αλυσίδα Coffee Island καταγράφει σήμερα διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και είναι η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.
Το 2016 η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 25,41 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,4% σε σχέση με το 2015. Εξίσου ανοδικά κινήθηκαν και τα EBITDA τα οποία αυξήθηκαν κατά 33,8% και διαμορφώθηκαν στα 7,10 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας ανήλθαν στα 4,84 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,1%.
Επίσης εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν σε 1,21 εκατ. ευρώ.
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή
H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.
Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.
Το 2009 η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα περί τα 30 καταστήματα.
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας