Έτσι μπορείς να «κατακτήσεις» μία θέση στην Google

Έτσι μπορείς να «κατακτήσεις» μία θέση στην Google

google-work-660x440

Μία θέση εργασίας στην Google μπορεί να φαίνεται ονειρική, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα των εργαζομένων και τους υψηλούς μισθούς – αλλά πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για κάποιον να εργαστεί εκεί;
Σύμφωνα με τον γίγαντα της τεχνολογίας, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια απλή, αλλά χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζονται ορισμένες δεξιότητες.
Από την πλευρά της, η Google προσφέρει συμβουλές και προτάσεις για το πώς να επιτύχετε σε μία συνέντευξη:
Το πρώτο βήμα είναι προφανώς να βρείτε ότι έχει «ανοίξει» μία θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να «ξεχωρίσετε» μέσω του βιογραφικού σας.
«Παρουσιάστε τα επιτεύγματά σας», εξηγεί η τεχνολογική εταιρεία, προσθέτοντας ότι καλό θα είναι στο βιογραφικό σας να περιγράψετε τις ικανότητες και την εμπειρία σας, καθώς και συγκεκριμένα έργα στα οποία έχετε εργαστεί ή έχετε διαχειριστεί.
Η Google συνιστά επίσης να διατηρήσετε το βιογραφικό σας σύντομο και περιεκτικό.
Μόλις είστε έτοιμοι να υποβάλετε την αίτησή σας, λάβετε υπόψη τα προσόντα που αναφέρονται στην περιγραφή της εργασίας, καθώς ο υποψήφιος που διαθέτει το συνδυασμό των προσόντων αυτών θα καταφέρει στο τέλος να επιλεχθεί προσληφθεί.
Εάν τελικώς οι υπεύθυνοι προσλήψεων της εταιρείας αποφασίσουν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού μαζί σας, μη διστάσετε να «φέρετε» μαζί σας όσες ερωτήσεις ή απορίες έχετε.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους υπεύθυνους προσλήψεων, οι οποίες διαρκούν από 30 έως 60 λεπτά, η Google προτείνει να είμαστε έτοιμοι για «ερωτήσεις συμπεριφοράς, υποθετικών ή ειδικών περιπτώσεων».
Προκειμένου να προετοιμαστείτε κατάλληλα, η Google προτείνει να ετοιμάσετε εσείς μία λίστα με πιθανές ερωτήσεις, καθώς και να κάνετε μία πρόβα, λίγο καιρό πριν το ραντεβού σας.
Μόλις, ολοκληρωθεί η συνέντευξη, ο φάκελος του κάθε υποψήφιος εργαζόμενος εξετάζεται από μία επιτροπή, ενώ ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί μερικές εβδομάδες.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει