Γνωρίστε τις 18 καλύτερες startups της Ευρώπης!

Γνωρίστε τις 18 καλύτερες startups της Ευρώπης!

SEUAFinal_403816168

Για ακόμη έναν χρόνο διοργανώθηκε με επιτυχία ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Startup Europe Awards ή αλλιώς «η Eurovision των Startups». Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Startup Europe Summit, παρουσία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία κα. Mariya Gabriel.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 500 ηγέτες του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov, η Δήμαρχος της Σόφια, Yordanka Fandakova, η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić, ο Πρωθυπουργός της FYROM Zoran Zaev και ο Πρωθυπουργός του Κόσοβο Tomislav Donchev.
Οι νικητές των Startup Europe Awards στις 18 κατηγορίες είναι:
Enova (Water), Biomyc (Green), Simbound (EdTech), Sky Tronic (IoT), Macedonian Honey (Climate), TOMMI(E-Health), Cyclefi (SmartCities), Corrata (Cybersecurity), Helperbit (FinTech), FuVeX (Space), Courtsdesk(Legal), Uncovercity (Gastronomy), Eyesynth (Social), Plactherm (Energy), Italian Artisan (Fashion), Popertee(Creative), Evvos (AgriTech) and Live Electric Tours (Tourism).
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 134 startups από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ρουμανία, Κύπρο, Κροατία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ισπανία, FYROM, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία και Βέλγιο.
Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον επίσημο διοργανωτή, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, πήραν μέρος 46 startups εκ των οποίων 12 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Μία από αυτές κατάφερε να κερδίσει το βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής startup στην κατηγορία Smart Cities. Πρόκειται για τη Cyclefi της οποίας CEO είναι ο Γιώργος Στέγγος.
Η Cyclefi και οι άλλοι νικητές των βραβείων θα κερδίσουν αναγνωσιμότητα μέσω του Media Partner Alliance ενώ θα έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα καθοδήγησης (στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των προϊόντων τους), αλλά και πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του StartUp Europe Accelerator!
 
Πηγή: startup.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας