ΕΛΠΕ: Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΠΕ: Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

marketnews_elpe_3

Τριάντα σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δομές εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία, θα ενισχυθούν κατά τη φετινή χρονιά με δωρεάν με πετρέλαιο θέρμανσης που προσφέρουν στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Όπως ανάφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από την Κοζάνη, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων του ομίλου, Ιωάννης Κορωναίος, τη φετινή χρόνια θα διατεθούν 32.400 λίτρα πετρελαίου σε σχολεία που κατά κύριο λόγο ανήκουν στην γεωγραφική ενότητα της Φλώρινας, ενώ έχουν επιλεγεί και σχολικές μονάδες που εδρεύουν στην Καστοριά, την Κοζάνη και τα Γρεβενά. “Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι από τα πιο αγαπημένα μας”, ανάφερε ο κ Κορωναίος “γιατί ξέρουμε ότι κάθε σταγόνα πετρελαίου που δίνουμε θερμαίνει παιδάκια, όσους το έχουν ανάγκη, πιάνει τόπο”.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη φετινή χρονιά έχουν διατεθεί ως ενίσχυση σε σχολικές μονάδες και άλλες δομές που χρήζουν βοήθειας σε όλη τη χώρα 622.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης κι όπως δήλωσε ο κ. Κορωναίος στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “θεωρούμε υποχρέωση κάποια από τα κέρδη του ομίλου να επιστρέφουν στην κοινωνία”.
“Αισθανθήκαμε πολύ μεγάλη συγκίνηση που βρεθήκαμε σήμερα στο ΚΕΚ ΑΜΕΑ Πτολεμαΐδας όπου στα πλαίσια του προγράμματος παραδώσαμε καύσιμο και είδαμε πόσο σημαντική δουλειά και έργο γίνεται στην μονάδα για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία”.
Όλες οι παραδόσεις του Πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία θα γίνουν με το “Εκο κοντρόλ σύστεμ” που είναι ένας φορητός μετρητής που μέτρα την ποσότητα που εισέρχεται στην δεξαμενή και όχι αυτή που εξέρχεται από το βυτίο κι όπως ανέφερε ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρίας, Σωτήρης Αναστασιάδης, “στόχος μας είναι τα σχολεία να λάβουν το κάθε λίτρο που θα φύγει από μας”. Συμπλήρωσε ακόμη ότι με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου γίνονται έλεγχοι σε πάνω από 1.000 πρατήρια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι “ο καταναλωτής λαμβάνει την ποιότητα και την ποσότητα για την οποία έχει πληρώσει”.
Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε ότι “είναι σημαντική η βοήθεια του προγράμματος σε μια περιφέρεια που έχει ήδη ενεργειακή φτώχεια” και προανήγγειλε συνεργασία σε θέματα γεωθερμίας όπου τα Ελληνικά πετρέλαια διαθέτουν εμπειρία αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και ενίσχυσης της καινοτομίας στην περιοχή.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τους εκπροσώπους του ομίλου, τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί 3 εκατ. λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την επικράτεια και περιλαμβάνουν σχολικές μονάδες έως και δομές φιλοξενίας προσφύγων. Στην Δυτική Μακεδονία μόνο την τελευταία πενταετία έχουν δοθεί 208 χιλιάδες λίτρα καυσίμου θέρμανσης σε 148 δομές εκπαίδευσης.
Ο κ.Κορωναίος κάλεσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους μαθητές τους για την δυνατότητα που προσφέρεται να μπορέσουν να σπουδάσουν μέσω των υποτροφιών που προσφέρει η εταιρία και που την τελευταία οκταετία ξεπέρασε τις 60 υποτροφίες σε μεγάλα και διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ανέφερε ότι για την φετινή χρόνια αλλά και για τα επόμενα χρόνια “η εταιρία θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίδοντας υποτροφίες σπουδών”, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα των επώνυμων εδρών που σταθερά υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Παραδόθηκαν, τέλος, δύο μηχανισμοί “Εκο κοντρόλ σίστεμ” στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για τον έλεγχο των εισροών πετρελαίου θέρμανσης στις σχολικές μονάδες της περιοχή.
Πηγή: marketnews

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας