Στρατηγικό άνοιγμα της Netflix στο Hollywood – 90 παραγωγές ταινιών τον χρόνο

Στρατηγικό άνοιγμα της Netflix στο Hollywood – 90 παραγωγές ταινιών τον χρόνο

netflix-sign-mobile-logo-icon

Δυναμικά κινείται η Netflix Inc. προκειμένου να κυριαρχήσει στον χώρο της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, ώστε να διεκδικεί επί ίσοις όροις “μερίδιο” στα βραβεία Όσκαρ.
Σύμφωνα με τον Scott Stuber, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής πρωτότυπου κινηματογραφικού υλικού της Netflix, στόχος είναι η παραγωγή 90 κινηματογραφικών ταινιών τον χρόνο.
Το τμήμα παραγωγής αμιγώς κινηματογραφικών ταινιών σχεδιάζει να παράγει 20 ταινίες τον χρόνο, με budget το οποίο θα κυμαίνεται ανά παραγωγή από 20 εκατ. έως 200 εκατ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα εκείνο της παραγωγής “ανεξάρτητων”, low budget ταινιών (κάτω των 20 εκατ. ευρώ έκαστη) θα παράγει 35 ταινίες κατ’ έτος. Προσμετρώντας τις παραγωγές ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, το σύνολο των παραγωγών θα φθάνει ετησίως τις 90, σύμφωνα με τους New York Times.
Για το μέτρο σύγκρισης, η Universal Pictures της Comcast, ένα από τα κυρίαρχα στούντιο στο Hollywood – παράγει 30 ταινίες τον χρόνο.
Ήδη το Netflix “ποντάρει” όλο και περισσότερο σε μεγάλα ονόματα. Ήδη βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής ταινίες από σκηνοθέτες όπως οι Martin Scorsese, Steven Soderbergh, Guillermo del Toro και Michael Bay, με σταρ όπως οι Meryl Streep, Ben Affleck, Eddie Murphy, Sandra Bullock, Dwayne “The Rock” Johnson.
Νωρίτερα εντός της χρονιάς, το ανώτατο στέλεχος περιεχομένου της Netflix Ted Sarandos τόνιζε ότι η εταιρεία υπολογίζει μέχρι το τέλος του 2018 να φιλοξενεί στην πλατφόρμα της 1.000 δικές της παραγωγές, οι οποίες είναι και οι πλέον προσοδοφόρες για την Nteflix, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώνει δικαιώματα, όπως συμβαίνει με το υπόλοιπο υλικό που προβάλλεται στην πλατφόρμα του.
Τον Οκτώβριο, το Netflix ενέγραψε 7 εκατ. νέους συνδρομητές, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Netflix έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 39%.
 
Πηγή: reporter.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας