Πετρέλαιο θέρμανσης: Με μισοάδειες δεξαμενές προσπαθούν να ζεσταθούν τα νοικοκυριά

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με μισοάδειες δεξαμενές προσπαθούν να ζεσταθούν τα νοικοκυριά

petrelaio_therm_big_0

Με μικρές ποσότητες τις οποίες άρχισαν να προμηθεύονται πιο εντατικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δυο μήνες αφότου ξεκίνησε η σεζόν, προσπαθούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους οι Έλληνες καταναλωτές (όσοι διαμένουν σε διαμερίσματα ή σπίτια τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κεντρική θέρμανση).
Η τιμή πώλησης του καυσίμου έχει πέσει σε ορισμένα πρατήρια κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο, ωστόσο η καλοκαιρία που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα και οι εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης δεν κατέστησαν το πετρέλαιο προτεραιότητα για το φετινό χειμώνα.
Όπως αναφέρει παράγοντας της αγοράς μιλώντας στο insider.gr, «αυτές τις ημέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα αλλά οι παραγγελιές είναι μικρές και κυμαίνονται μεταξύ 400 και 500 λίτρων. Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί η αγορά συνολικά καταγράφει πτώση καθώς ήδη το προηγούμενο τρίμηνο οι πωλήσεις ήταν μειωμένες».
Οι ελπίδες των καταναλωτών στρέφονται στο επίδομα θέρμανσης και μάλιστα στα επιπλέον ποσά που θα διατεθούν φέτος. Συγκεκριμένα, έξτρα επίδομα θέρμανσης που άφορα σε δικαιούχους της Α ζώνης (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας) θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου ενώ υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση προβλέπει αύξηση του ποσού από 0,125 ευρώ ανά λίτρο στα 0,25 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως προβλέπεται, το σχετικό ποσό θα πιστωθεί αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, καθώς εκείνοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση.
Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείο Οικονομικών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής περιόδου αναμένεται να ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.
Οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο ή θα αγοράσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και υποβάλουν αίτηση μέχρι και την τελευταία ημέρα του 2018 θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν αίτηση μετά τα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι τις 30 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα στα τέλη Ιουνίου.
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας