Οι απαντήσεις των 7 πρώτων επενδυτών που απέρριψαν την Airbnb (pics)

Καμία μεγάλη ιδέα δεν έφτασε στο σημείο που είναι μόνο με “ναι” και επιτυχίες. Έτσι και η Airbnb, πέρασε από πολλές απορρίψεις πριν φτάσει να αξίζει σήμερα 30 δισ. δολλάρια.

Ένας εκ των ιδρυτών, ο Brian Chesky, μας αφηγείται για την περίοδο του 2008 όταν η νεοσύσταστη Airbnb (τότε ABB) έψαχνε για την πρώτη της χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή με 7 επενδυτές από την Silicon Valley από τους οποίους οι απέρριψαν την ιδέα (λέγοντας πως η αγορά δεν είναι αρκετά μεγάλη, η τεχνογνωσία της ομάδα δεν είναι αρκετά καλή κ.α.) και οι άλλοι απλά δεν απάντησαν ποτέ.

Το ποσό που ζητούσαν ήταν $150.000 για το 10% της εταιρείας. Αν αναλογιστούμε ότι η Airbnb αξίζει σήμερα $30 δισ., οι εν λόγω επενδυτές θα είχαν σήμερα $3 δισεκατομμύρια!

Νομίζουμε είναι βέβαιο πως τώρα “τραβάνε τα μαλλιά τους”, αλλά για να λέμε την αλήθεια δεν είναι πάντα εύκολο να προβλέψεις την επιτυχία μιας εταιρείας όταν βρίσκεται ακόμα στο 0.

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !