Τι αγοράζεις με τα λεφτά του Τζεφ Μπέζος

Τι αγοράζεις με τα λεφτά του Τζεφ Μπέζος

jeff-bezos

Με περιουσία που φτάνει τα 122 δισ. δολάρια, ο Τζεφ Μπέζος είναι πλέον με διαφορά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για το 2018. Μάλιστα, μέσα σε μόλις μόνο 12 μήνες κατάφερε να αυξήσει το «κομπόδεμά» του κατά 22,7 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου που κατέγραψε η μετοχή της Amazon.
Στον αντίποδα βέβαια, μέσα στο Καλοκαίρι, όταν η Amazon κατέγραψε ιστορικό υψηλό, η περιουσία του είχε φτάσει μέχρι και τα 150 δισ. δολάρια.  Που σημαίνει ότι σε περίπου έξι μήνες ο 54χρονος επιχειρηματίας «έχασε» δισ. δολάρια.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και έτσι, με την περιουσία του ο Τζεφ Μπέζος μπορεί  να αγοράσει εντυπωσιακά πολλά πράγματα. Σύμφωνα με το δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του αρκεί για να αγοράσει 94,9 εκατομμύρια ουγγιές  χρυσού ή 2,29 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, η τιμή του οποίου έχει κατακρημνιστεί  το τελευταίο διάστημα.
Αντίστοιχα, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η περιουσία του αντιστοιχεί στο 0,628% του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και στο 2,57% της συνολικής περιουσίας  των 500 πιο πλουσίων ανθρώπων στον κόσμο.
Επιπλέον, ο Τζεφ Μπέζος έχει περιουσία που αντιστοιχεί στο μέσο ετήσιο εισόδημα 1.983.459 νοικοκυριών στις ΗΠΑ και στο 1,927% των ετησίων αμοιβών των 200 πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών στις ΗΠΑ!
 
Πηγή: insider.gr
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας