Μπορείς να περάσεις το πιο σύντομο IQ τεστ των 3 ερωτήσεων;

Μπορείς να περάσεις το πιο σύντομο IQ τεστ των 3 ερωτήσεων;

girl-s-head-and-an-education-idea-picture-id846529050-666x399

Πιστεύεις πως έχεις υψηλό δείκτη νοημοσύνης; Αν ακόμη δεν το έχεις εξακριβώσει στην πράξη, ήρθε η ώρα να το κάνεις μέσα από το ακόλουθο διαγνωστικό τεστ. Δημιουργήθηκε το 2005 από τον καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Γέιλ και ψυχολόγο Shane Frederick, όταν εκείνος εργαζόταν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Αποτελείται από τρεις απλές ερωτήσεις και υποστηρίζει ότι μέσα από τις απαντήσεις μετράει τα επίπεδα της ευφυΐας σου. Όπως επίσης και της ικανότητάς σου να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις, όταν καλείσαι να συμβουλεύσεις έναν τρίτο, χωρίς να προτρέχεις και να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα.
Σύμφωνα με τον Frederick, όσοι σημειώνουν υψηλό σκορ στο τεστ του είναι εκείνοι που είναι εκ φύσεως υπομονετικοί και ρισκάρουν σπάνια, καθώς κι εκείνοι που είναι πιο πιθανό να να έχουν ένα υψηλό δείκτη IQ.
Αυτές είναι οι τρεις ερωτήσεις που καλείσαι να απαντήσεις:
#1 Ένα μπαστούνι και μια μπάλα κοστίζουν συνολικά 1,10 δολάρια. Το μπαστούνι κοστίζει 1 δολάριο περισσότερο από τη μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;
#2 Αν απαιτούνται 5 μηχανήματα και 5 λεπτά για να κατασκευαστούν 5 widgets, πόσο χρόνο θα πάρει σε 100 μηχανήματα για να κατασκευάσουν 100 widgets;
#3 Σε μια λίμνη, υπάρχει μία έκταση από νούφαρα. Κάθε μέρα, η έκταση αυτή διπλασιάζεται σε μέγεθος. Αν υποθέσουμε ότι μέσα σε 48 ημέρες ολόκληρη η λίμνη θα έχει καλυφθεί από νούφαρα, σε πόσες ημέρες θα έχει καλυφθεί η μισή από τα συγκεκριμένα υδρόβια φυτά;

Απαντήσεις:

  1. 0,05 δολάρια (1 δολάριο περισσότερο από 0,05 δολάρια ισούται με 1,05. Άρα 1,05 δολάρια + 0,05 δολάρια ισούται με 1,10 δολάρια.)
  2.  5 λεπτά (Κάθε μηχάνημα θα κάνει πάντα 5 λεπτά για να φτιάξει 1 widget. Συνεπώς, 5 μηχανήματα μπορούν να φτιάξουν 5 widgets μέσα σε 5 λεπτά και 100 μηχανήματα 100 widgets μέσα σε 5 λεπτά.)
  3.  47 μέρες (Καθώς η έκταση διπλασιάζεται κάθε μέρα, αν πας μια ημέρα πίσω τότε θα έχει χωριστεί στα δύο. Αυτό σημαίνει ότι την 48η ημέρα η έκταση θα έχει καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης. Την 47η ημέρα όμως η έκταση θα είχε μειωθεί στο μισό, οπότε θα κάλυπτε τη μισή επιφάνεια της λίμνης.)

 
Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας