Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές για το 2018

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές για το 2018

Forbes

Οι επαγγελματίες του αθλητισμού με αξιοσημείωτη επιτυχία κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία δεν προέρχονται μόνο από τους μισθούς τους, αλλά και από τα μπόνους, τα εισοδήματα εγκρίσεων, τα χρηματικά έπαθλα και τις συμφωνίες χορηγίας. Αυτοί λοιπόν είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο για το 2018.
1.Floyd Mayweather Jr.
Ο πιο ακριβοπληρωμένος σούπερ σταρ του 2018 ήταν με διαφορά ο θρυλικός πυγμάχος Floyd Mayweather Jr., ο οποίος εισέπραξε το απίστευτο ποσό των 275 εκατομμυρίων δολαρίων για τη νίκη του τον Αύγουστο του 2017 εναντίον του Conor McGregor, ωθώντας τα κέρδη του στον ουρανό.
Με μόνο 10 εκατομμύρια δολάρια από τις συμφωνίες χορηγίας, ο Mayweather κέρδισε 285 εκατομμύρια δολάρια το 2018,πέρνοντας  τον τίτλο του Cristiano Ronaldo, που ήταν ο υψηλότερος αθλητής του περασμένου έτους.
Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 50-0, ο Mayweather αξίζει τον τεράστιο μισθό του, καθιστώντας τον έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.
2.Lionel Messi
Χρόνια αντίπαλος του Cristiano Ronaldo, ο Αργεντινός Lionel Messi, είναι ο καλύτερος παίκτης του 2018, κερδίζοντας 3 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από τον Πορτογάλο, φτάνοντας τα εντυπωσιακά του κέρδη στα 111 εκατομμύρια δολάρια φέτος.
Η επέκταση συμβολαίου του Αργεντινού που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο με την Barcelona  έκανε τα κέρδη του να ανεβαίνουν στα ύψη με ένα μισθό που ξεπέρασε τα 84 εκατομμύρια δολάρια. Οι συμφωνίες χορηγίας του έφεραν μόνο το ήμισυ των αριθμών που είχε ο Ronaldo, αλλά εξακολουθούσε να είναι αξιοπρεπής στα 27 εκατομμύρια δολάρια.
Τα εμπορικά σήματα με τα οποία ασχολείται είναι ο δια βίου συνεργάτης του Adidas και άλλα μεγάλα εμπορικά σήματα όπως η Pepsi, Huawei, Gatorade ή Hawkers.
3.Cristiano Ronaldo
Ο πασίγνωστος σούπερ σταρ της Juventus είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος  ποδοσφαιριστής του τρέχοντος έτους μετά τον Lionel Messi και ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, φέρνοντας κέρδη 108 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Με πέντε τίτλους Champions League και πέντε βραβεία Ballon d’Or κάτω από τη ζώνη του, ο Πορτογάλος άσος εισέπραξε 61 εκατομμύρια δολάρια σε αποδοχές και 47 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες με κορυφαία ονόματα όπως η Nike, η EA Sports και η Herbalife.
4.Connor McGregor 
Ο πρώην πρωταθλητής MMA Connor McGregor κέρδισε τεράστια κέρδη πέρυσι όταν αγωνίστηκε ενάντια στον Floyd Mayweather. Ο αγώνας, αν και έχασε, του έφερε 85 εκατομμύρια δολάρια, με τον αγώνα να φτάνει τα  4,3 εκατομμύρια PPV, δεύτερο μεγαλύτερο  στην ιστορία.
Ο Ιρλανδός, το μεγαλύτερο αστέρι του UFC, έφερε συνολικά κέρδη 99 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, προσθέτοντας άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια μέσω συμφωνιών χορηγιών(πολλά από αυτά υπογράφηκαν στους μήνες πριν από τον αγώνα του με τον Mayweather). Οι συνεργάτες του συμπεριλαμβάνουν μάρκες όπως το Monster Energy, το Beats by Dre, το Betsafe ή το Burger King.
5.Neymar
Ο διάσημος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Neymar έκλεισε μια αρκετά καλή συμφωνία τον Αύγουστο του 2017 όταν υπέγραψε πενταετή συμβόλαιο με γαλλική PSG απελευθερώνοντάς τον από την Barcelona όπου έπαιζε τα τελευταία χρόνια. Ο νέος μισθός του έφθασε στα 73 εκατομμύρια δολάρια φέτος.
Σε αυτό προστέθηκαν λίγα ακόμα από τους χορηγούς του, οι οποίες ανέρχονται σε 17 εκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας έτσι τα 90 εκατομμύρια συνολικά.
Έχει συμφωνίες με τους Red Bull, Gillette, Nike, Beats από το Dre και McDonald’s ενώ έχει ακόμη και το δικό του ζευγάρι Air Jordan’s.
6.Lebron James
Ένας από τους σπουδαιότερους μπασκεμπολίστες όλων των εποχών, ο Lebron James, αν και στα 34 του, είναι ακόμα ο καλύτερος στον κόσμο αδιαμφισβήτητα. Μερικά από τα κατορθώματά του περιλαμβάνουν τρείς τίτλους NBA, τέσσερα βραβεία πολυτιμότερου παίχτη της σεζόν (MVP), ενώ είναι επίσης ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία του NBA που έφθασε τους τριάντα χιλιάδες πόντους.
Από συνολικά κέρδη 85,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, 52 εκατομμύρια προέρχονται από τις συμφωνίες με μεγάλες μάρκες όπως η Nike, η Intel, η Coca Cola, η Kia Motor και η Beats by Dre. Εκτός αυτού, συμμετέχει σε άλλες επενδύσεις, franchises και κατέχει δικό του κανάλι (Uninterrupted)  και μια εταιρεία παραγωγής.
7.Roger Federer 
Ο Roger Federer είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον αθλητισμό και αναγνωρίζεται ευρέως ως ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών. Με ένα πάθος που ξεκίνησε μόλις 8 ετών και μια σταδιοδρομία που του έφερε οκτώ πρωταθλήματα Wimbledon, δεν είναι περίεργο που τα έσοδά του φέτος τον τοποθετούν στην 7η θέση.
Κατάφερε να συγκεντρώσει 77,2 εκατομμύρια δολάρια φέτος, αν και η πλειοψηφία αυτών προέρχονται από χορηγίες που φθάνουν τα 65 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη με χορηγούς όπως η Rolex, η Mercedes, η Wilson, η Credit Suisse ή η πρόσφατα προστιθέμενη μάρκα ζυμαρικών Barilla με μια πολύ κερδοφόρα συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.
8.Stephen Curry
Ο σούπερ σταρ των Golden State Warriors θεωρείται ως ο καλύτερος σουτέρ όλων των επόχων, έχοντας ήδη καταρρίψει πολλά ρεκόρ τριπόντων μόλις στην 9η σεζόν του στο NBA. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του NBA δύο συνεχόμενες χρονιές (2015, 2016), ενώ έχει κατακτήσει και τρία πρωταθλήματα NBA.
Τα συνολικά του έσοδα ύψους 76,9 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 προήλθαν από το μισθό του ύψους 34,9 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα ποσό 42 εκατομμυρίων από τις πολλές συμφωνίες του με μάρκες όπως Under Armor, JBL, Nissan / Infiniti, Vivo, Chase και πολλές άλλες,
9.Matt Ryan
Μετά την πρόσφατη επέκταση συμβολαίου με την ομάδα του για άλλα πέντε χρόνια, ο Matt Ryan, quarterback των Atlanta Falcons, έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του NFL με ετήσιο μισθό ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το συνολικό του εισόδημα έφθασε τα 67,3 εκατομμύρια δολάρια με τις νέες συμφωνίες χορηγίας με μεγάλα ονόματα όπως η Gatorade, IBM, Nike, Mercedes Benz και η Delta Airlines.
10.Matthew Stafford
Ο 30χρονος Αμερικανός quarterback των Detroit Lions παίρνει τον αριθμό 10 στο φετινό κατάλογο των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του κόσμου. Το συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα με τους Lions είναι ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία του NFL,και σε συνδυασμό με τις χορηγίες του, φθάνουν το εισόδημά του για το 2018 στα 59,5 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: Forbes

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει