O Έλληνας που πούλησε την εταιρεία του στην Alibaba για 103 εκατ. δολάρια!

O Έλληνας που πούλησε την εταιρεία του στην Alibaba για 103 εκατ. δολάρια!

maxresdefault-660x440

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 103 εκατ. δολάρια ή αλλιώς 93 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την Data Artisans, μια startup με έδρα το Βερολίνο που παρέχει data streaming υπηρεσίες σε επιχειρήσεις.
Η είδηση είναι όμως ότι η συγκεκριμένη startup έχει ως συνιδρυτή και CEO τον Κώστα Τζούμα, τον Έλληνα entrepreneur που μαζί με τον Stephan Ewen ίδρυσαν την εταιρεία.
Ο Κώστας Τζούμας, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μιλώντας για την εξαγορά δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ενισχύσει και θα επιταχύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει η Data Artisans .
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από την ομάδα που ανάπτυξε το «Apache Flink» μια ανοιχτή πλατφόρμα για αξιοποίηση δεδομένων. H startup προσφέρει τη δική της πλατφόρμα και έχει πελάτες όπως η Netflix, η ING, η Uber και φυσικά η Alibaba.
Η πλατφόρμα δίνει λύση για επιχειρήσεις, καθώς τις βοηθάει να χειρίζονται live data applications, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και να παίρνουν γρηγορότερες αποφάσεις σε θέματα όπως real time analytics, machine learning, search και content ranking.
Οι δύο εταιρείες δουλεύουν μαζί από το 2016 και η εξέλιξη της συνεργασίας τους δημιουργεί νέα δεδομένα για τα open source big data.
«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η στρατηγική συνεργασία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας Apache Flink, θα επιταχύνει τις τεχνολογίες σχετικά με την επεξεργασία των Big Data και θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό και εποικοδομητικό περιβάλλον για τους developers παγκοσμίως, που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους και αναπτύσσουν εφαρμογές για μοντέρνες επιχειρήσεις» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Alibaba Jingren Zhou.
Η Data Artisans είχε προηγουμένως συγκεντρώσει σε δύο γύρους χρηματοδότησης 6,5 εκατ. δολάρια (τα 5 εκατ. δολάρια από την εταιρεία Intel).
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας