Αστρονόμοι παρατήρησαν για πρώτη φορά την… “αρχή του χρόνου” από τηλεσκόπιο!

Αστρονόμοι παρατήρησαν για πρώτη φορά την… “αρχή του χρόνου” από τηλεσκόπιο!

c59ae9085c36d4a914426ba3a1cec8fd

Η “(απ)αρχή του χρόνου” είναι μια φράση που ακούγεται συχνά αλλά πάντα έχει μια αόριστη έννοια. Αν γνωρίζετε για την θεωρία του Big Bang (την κανονική, όχι την σειρά), τότε θα ξέρετε πως το σύμπαν γεννήθηκε πριν από περίπου 13.8 δισ. χρόνια.
Και σύμφωνα με το Ladbible οι αστρονόμοι κατάφεραν… κάπως να δούν πώς έμοιαζε αυτή η γέννηση. Συγκεκριμένα βρήκαν ένα ”Quasar”, που περιγράφεται ως ένα τεράστιο και εξαιρετικά απομονωμένο αντικείμενο που εκβάλλει μεγάλη ποσότητα ενέργειας, επειδή μπορεί να περιέχει πολλές μαύρες τρύπες.
Πιστεύεται πως το Quasar γεννήθηκε λίγο μετά το Big Bang, και μέχρι τότε δεν υπήρχαν ούτε αστέρια, ούτε γαλαξίες. Μέχρι που αναδύθηκαν αντικείμενα σαν αυτά απ’το απόλυτο σκοτάδι. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το Quasar εκπέμπει λάμψη όσο 600 τρισεκατομμύρια ήλιοι μαζί!

Ο Xiaohui Fan από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα που ηγείται την έρευνα, αναφέρει πως: “Η ανακάλυψη αυτή αποδεικνύει πως υπάρχουν Quasar, παρ’όλο που τα ψάχνουμε πάνω απο 20 χρόνια και δεν βρήκαμε κανένα, πόσο μάλλον κάποιο από τόσο παλιά”.
Και αν αυτό δεν σας ενθουσιάζει, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα και μια “υπερ-γη” που μπορεί να περιέχει ζωή.
Ο μεγάλος αυτός πλανήτης βρίσκεται 226 έτη φωτός μακριά, στην ζώνη του Ταύρου, και πιθανώς μοιάζει πολύ με τον Ποσειδώνα αλλά με μεγάλες ποσότητες αερίων.
 
 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.