Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησε ο Καμμένος – Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει ο Τσίπρας

Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησε ο Καμμένος – Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει ο Τσίπρας

br_kammenos

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
“Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα.
Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.”
Εξαπέλυσε όμως επίθεση εναντίον του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως “αντισυνταγματικά ο Κοτζιάς εκχώρησε τη Μακεδονία”. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε: “Με πολύ βάρος λέμε όχι σε μια προσπάθεια που κρύβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν”.
“Δεν συμφωνούμε σε καμία χρήση του όρου ‘Μακεδονία’. Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα”, συμπλήρωσε.
Με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, την οποία χαρακτήρισε έντιμη και ειλικρινή. “Επί 4 χρόνια είχαμε μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Σε όλους είναι γνώστες οι ιδεολογικές διαφορές, αλλά με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και καταφέραμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Ανοίξαμε τον δρόμο για καταπολέμηση της διαφθοράς”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε ότι “ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές κουβέντες. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση υπουργού Άμυνας. Έκανα δεκτή την παραίτηση και θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση μου κατατεθεί. Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά στον Εθνικό στόχο δεν θα κάνω πίσω δεν θα λογαριάσω κόστος”.
Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι νέος ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης:
“Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα να αφήσω ασαφές αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία. Ενημέρωσα τον υπουργό της Βουλής ότι θα πάμε σε ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής για να ολοκληρώσει με απόλυτη πλειοψηφία η κυβέρνηση μου τη Συνταγματική θητεία της.
“Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω μπροστά”.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας