Μεγάλη Βρετανία: Η Μέι επέζησε, το αδιέξοδο παραμένει

Μεγάλη Βρετανία: Η Μέι επέζησε, το αδιέξοδο παραμένει

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα έως την 29η Μαρτίου και την επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Βρετανία βιώνει τη βαθύτερη πολιτική κρίση εδώ και 50 χρόνια. Με 325 ψήφους υπέρ της η Τερέζα Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής και παραμένει πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές και κατά 325. Oμως τα δύσκολα είναι μπροστά καθώς τα αδιέξοδα παραμένουν. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει επαφές με όλα τα κόμματα όμως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει θέσει ως προϋπόθεση να βγει από το τραπέζι το σενάριο του άτακτου Βrexit. Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι ο χρόνος τελειώνει. Τα αδιέξοδα αποτυπώνονται στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.
Η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τους βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους και δήλωσε έτοιμη να αρχίσει άμεσα τις εργασίες και τις συναντήσεις για τη διαχείριση της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. « Το κοινοβούλιο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του σε αυτήν την κυβέρνηση και δηλώνω έτοιμη να εργαστώ με όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου για να πετύχουμε το Brexit και να εξασφαλίσουμε ότι η βουλή θα διατηρήσει την εμπιστοσύνη των Βρετανών πολιτών» δήλωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε: “Πριν γίνει οποιαδήποτε θετική συζήτηση για το πως θα πάμε μπροστά, η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει μια και καλή το ενδεχόμενο της καταστροφής ενός Brexit χωρίς συμφωνία και όλο το χάος που θα ακολουθούσε ως αποτέλεσμα”.
Με την οριακή αυτή πλειοψηφία η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας μέχρι τις εκλογές. Η ίδια ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια του κόμματος για την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2022.
Ο εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία για το Brexit. Ερωτηθείς εάν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας «no deal» αποχώρησης, ο εκπρόσωπος τύπου απάντησε: «Όχι». «Η πρωθυπουργός υπήρξε απόλυτα σαφής ότι οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε να αποχωρήσουμε με μια συμφωνία, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την ετυμηγορία του βρετανικού λαού κι αυτή είναι να αποχωρήσουμε από την ΕΕ την 29η Μαρτίου φέτος».
Πηγή: The TOC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας