Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι για την Ελλάδα το 2019

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι για την Ελλάδα το 2019

ellada-enosi

Οι ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές στη νομοθεσία και το ρυθμιστικό περιβάλλον αποτελούν για μια ακόμη χρονιά τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με το Global Risk Barometer της Allianz για το 2019.
Ακολουθούν οι εξελίξεις στις αγορές, οι οποίες ανέβηκαν στη 2η θέση από την 4η θέση πέρσι. Η πυρκαγιά-έκρηξη που το 2018 είχε αναδειχθεί ως ο δεύτερος πιο σημαντικός κίνδυνος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε φέτος στην 3η θέση της κατάταξης, μαζί με τις φυσικές καταστροφές και τις μακροοικονομικές εξελίξεις.
Την 10άδα των κορυφαίων κινδύνων συμπληρώνουν οι: διαταραχές στο επιχειρηματικό περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, πολιτικός κίνδυνος, τα κυβερνοεγκλήματα και η διαφθορά.

Λόγω των μεγάλων παραβιάσεων δεδομένων και των σκανδάλων παραβίασης της ιδιωτικότητας, σημαντικών διακοπών στη λειτουργία υποδομών πληροφορικής και την εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων προστασίας δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες, ο κυβερνοκίνδυνος αποτελεί πλέον βασικό μέλημα για τις επιχειρήσεις από το 2019 και μετά.
Σύμφωνα με το Allianz Risk Barometer 2019, τα κυβερνοσυμβάντα (37% των απαντήσεων) αναδείχθηκαν μαζί με την διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας (37% των απαντήσεων), ως οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι παγκοσμίως.
Η κλιματική αλλαγή (# 8 με το 13% των απαντήσεων) και η έλλειψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (# 10 με 9% των απαντήσεων) είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη παγκοσμίως.
Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από χρονιά σε χρονιά για τις αλλαγές στην νομοθεσία και το κανονιστικό πλαίσιο (# 4 με 27% των απαντήσεων) που έχουν ως αποτέλεσμα επιπτώσεις όπως το Brexit, τους πολέμους εμπορίου και δασμούς. Η φετινή ετήσια έρευνα για τους παγκόσμιους επιχειρηματικούς κινδύνους από την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) ενσωματώνει τις απόψεις 2.415 εμπειρογνωμόνων από 86 χώρες, συμπεριλαμβανομένων CEOs, διαχειριστών κινδύνων, μεσιτών και ασφαλιστικών εμπειρογνωμόνων.
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας