Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα: Eλικόπτερα, drones και 2.000 αστυνομικοί

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα: Eλικόπτερα, drones και 2.000 αστυνομικοί

sillalitirio.500.4.2.1-660x440

Στην Αθήνα επικεντρώνεται πλέον η προσπάθεια της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει το συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Στη ΓΑΔΑ, ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής στις 14:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μεγάλη σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα, τα οποία θα είναι αυστηρά.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερο της Αστυνομίας και drones θα επιστρατευθούν προκειμένου το συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις. Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.
Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες-φραγμοί, δηλαδή φραγμοί, με κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.
Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών της Ασφάλειας.
Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.
Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 14:00 και διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθεί στο συλλαλητήριο σημαία η οποία ανήκε στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκοτώθηκε στις 28 Οκτωβρίου από την αλβανική αστυνομία.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του αυριανού συλλαλητηρίου.
Ειδικότερα, δεν επιτρεπόταν η στάση και η στάθμευση από το χθές το Σάββατο, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας