Αλλάζει πρόσωπο η Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πόσο πωλούνται τα σπίτια

Αλλάζει πρόσωπο η Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πόσο πωλούνται τα σπίτια

athens_riviera

Σε τροχιά ανάκαμψης έχουν μπει οι τιμές των κατοικιών στα νότια προάστια της Αθήνας και ειδικά τις περιοχές που διαμορφώνουν την λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Ελληνικό έχουν αρχίσει να επανακάμπτουν από την ισχυρή πτώση που καταγράφηκε από το 2008 και έπειτα, ενώ μια σειρά αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή δείχνουν πως η δυναμική αυτή θα συνεχιστεί.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, η πιο ακριβή περιοχή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι η Βουλιαγμένη με τις ζητούμενες τιμές να διαμορφώνονται στα 4.000 με 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι πολυτελείς κατοικίες μπορεί να φθάσουν και τα 8.000 ευρώ το μέτρο.
Ακολουθούν οι Γλυφάδα και το Ελληνικό με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 2.500 με 4.500 ευρώ/τετραγωνικό. Σε Άλιμο, Βάρκιζα, Σαρωνίδα και Σούνιο οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.000 με 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Τα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της παραλιακής 
«Ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς, της εγγύτητας στη θάλασσα και της εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας έκανε πάντα τα Νότια Προάστια έναν ελκυστικό προορισμό για αγορά κατοικίας και έτσι οι τιμές ήταν πάντα υψηλότερες απ’ αυτές των υπόλοιπων προαστίων της πρωτεύουσας», αναφέρουν οι αναλυτές της Algean Property.
Σημειώνουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναπλάσεων αλλά και νέων τουριστικών αναπτύξεων που συνολικά αποτελούν πιθανότατα την μεγαλύτερη αστική παρέμβαση που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια.

«Η ραγδαία αλλαγή της εικόνας της πόλης αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής για τους κατοίκους…. Τα έργα σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης που καθιστούν την πόλη ως city-break προορισμό σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο για την Αθήνα», αναφέρει η έκθεση.
Το έργο της ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο φιλόδοξο έργο που σχεδιάζεται σε όλο το παράκτιο μέτωπο, το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του, θα γίνει ορόσημο για ολόκληρη την Μεσόγειο.
Παράλληλα, μια σειρά από μεγάλα έργα όπως η επαναλειτουργία του «Astir Palace» υπό την επωνυμία «Four Seasons Hotels & Resorts» καθώς και η ανακατασκευή του τουριστικού θερέτρου «Αστέρια Γλυφάδας» βάζουν την Αθήνα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη ως προορισμός πολυτελείας.
Από την άλλη πλευρά μεγάλα έργα υποδομών όπως αυτά στον Φαληρικό όρμο και στο Μικρολίμανο θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην ευρύτερη αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου καθιστώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα την βιτρίνα της πόλης για τους διεθνείς επισκέπτες και πόλο έλξης για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Επίσης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους, καθώς προσφέρει άψογες εγκαταστάσεις και ψυχαγωγία.
«Όλα τα έργα που αναπτύσσονται ή πρόκειται να αναπτυχθούν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα θα επανακαθορίσουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου, αναδιαμορφώνοντας όλη την περιοχή και προκαλώντας μια πολύ θετική επίπτωση στην αγορά ακινήτων της περιοχής», αναφέρει η έκθεση της Algean Property.
Σε άλλες περιοχές όπως η Βούλα και η Βάρκιζα δεν θα παρατηρηθούν ριζικές αλλαγές, αλλά μαζί με την Βουλιαγμένη θεωρείται το πιο πολυτελές τμήμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, προσφέροντας έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, παραλιών και εξαιρετικού πολεοδομικού σχεδιασμού.
 
Πηγή: insider.gr 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας