Η ιστορικότερη ομιλία όλων των εποχών

Η ιστορικότερη ομιλία όλων των εποχών

100993473-2674125.530x298

Ο Martin Luther King έχει μείνει στην ιστορία για τον αγώνα που έδωσε για ίσα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του ’50 και ’60.
Ήταν μια εποχή έντονου διαχωρισμού και ρατσισμού, με τους μαύρους πολίτες να μην επιτρέπεται να κάθονται στα παγκάκια στα πάρκα και να σηκώνονται πάντα στο λεωφορείο για να κάτσει κάποιος άσπρος.
Λόγω του αγώνα του για ίσα δικαιώματα είχε δεχτεί πολλές φορές απειλές για την ζωή του και όταν δολοφονήθηκε ο πρόεδρος Κένεντι το 1963, είπε στην γυναίκα του: “Αυτό θα κάνουν και σε εμένα… ζούμε σε άρρωστη κοινωνία”. Ήταν μάλιστα και ο νεότερος άνθρωπος που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης σε ηλικία 35 χρονών.
Τελικά, στις 4 Απριλίου 1968 και ενώ βρισκόταν στην βεράντα του ξενοδοχείου του, δέχηκε πυροβολισμό που διαπέρασε το δεξί του μάγουλο και κόλλησε στον ώμο του. Μία ώρα αργότερα είχε επισημοποιηθεί ο θάνατός του.
Ο δράστης σύμφωνα με τους μάρτυρες είναι ο James Earl Ray, ο οποιός μπήκε στην φυλακή ισόβια και πέθανε εκεί το 1998. Άλλοι υποστηρίζουν πως πίσω από την δολοφονία κρυβόταν η CIA, πράγμα καθόλου απίθανο.
Βέβαια, οι κόποι του Martin Luther King είναι η βάση για την σημερινή κοινωνία της Αμερικής και η ομιλία του που ξεκίνησε με το διάσημο ”I have a dream…” , έχει μείνει στην ιστορία. Η φράση συνεχίζει λέγοντας: ”…έχω ένα όνειρο, πώς μια μέρα τα 4 παιδιά μου θα μεγαλώσουν σε μια κοινωνία όπου θα κρίνονται από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους και όχι το χρώμα του δέρματός του…”

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.