Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η ΘΕΣγάλα!

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η ΘΕΣγάλα!

thesgala-aitisi-ptoxeusis

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλε τελικά ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα.
H αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.
Στην προσφυγή στο άρθρο 106β συμφώνησαν και οι τρεις πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Θεσσαλίας και Eurobank καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.
Να υπενθυμίσουμε ότι η θεσσαλική συνεταιριστική επιχείρηση η οποία εδρεύει στη Λάρισα και ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην πώληση γάλακτος εισάγοντας στην ελληνική αγορά τους αυτόματους πωλητές.
Μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΘΕΣγάλα, μιλούσε για καινοτομία στην αγορά, δημιουργώντας 63 καταστήματα αυτόματων πωλητών σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε και πρόγραμμα μέσω franchise επέκτασης της παρουσίας της στην Αθήνα με πλάνο δημιουργίας 30 νέων καταστημάτων.
Όμως το κόστος ανοίγματος ενός ΑΤΜ γάλακτος μόνο φθηνό δεν ήταν (ανέρχεται στις 120.000 ευρώ) με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να είναι χαμηλό σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες. Επίσης η εξαγορά και ανάπτυξη της τυροκομικής μονάδας είχαν ως αποτέλεσμα οι συνολικές επενδύσεις να φτάσουν στα 10 εκατ. ευρώ σε 2,5 χρόνια, ενώ σε συνδυασμό και με τη συρρίκνωση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στο συνεταιρισμό.
Τα προβλήματα της ΘΕΣγάλα ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες με τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι και τα χρήματα να στερεύουν. Η διοίκηση της ΘΕΣγάλα στράφηκε στην οικογένεια Καντώνια του Ομίλου Cosmos Aluminium η οποία πριν τις γιορτές εισέφερε το ποσό των 500.000 ευρώ (για να καλύψει ο συνεταιρισμός τις τρέχουσες υποχρεώσεις του), ενεχυριάζοντας όμως το εμπορικό σήμα της επιχείρησης.
Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την οικογένεια Καντώνια προκειμένου να εξαγοράσουν την ΘΕΣγάλα. Αν και οι δύο πλευρές αρχικά το διέψευδαν, τελικά παραδέχτηκαν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις.
Ωστόσο η ΘΕΣγάλα αποφασισε την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 για τη διασφάλιση και προστασία της δραστηριότητάς της, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την οικογένεια Καντώνια.
 
Πηγή:  insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας