Στα 650 ευρώ αυξάνεται ο βασικός μισθός

Στα 650 ευρώ αυξάνεται ο βασικός μισθός

euro-simaia

Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο βασικός μισθός αυξάνεται από τα 586 ευρώ μεικτά, στα 650 ευρώ μεικτά. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 10,9%.
«Σήμερα δημιουργούνται οι όροι και προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής και της χρεοκοπίας και να οικοδομήσουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση. Μια χώρα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και την Ευρώπη», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Και συνέχισε: «Μιλώ φυσικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συνακόλουθη κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους. Αυτού του κατάπτυστου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας. Σας καλώ λοιπόν σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα. Να εγκρίνει το υπουργικό μας συμβούλιο την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.
Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ».

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας