3 podcasts που πρέπει να ακούσει κάθε επιχειρηματίας

3 podcasts που πρέπει να ακούσει κάθε επιχειρηματίας

1_FIGGgUN2rfrq_ep-OrMpPQ

Τα podcasts δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά τα τελευταία χρόνια – ειδικά με την άνοδο του Spotify και iTunes – έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Ο λόγος; Είναι μια χρήσιμη ενασχόληση που δεν σου αποσπάει την προσοχή από την δουλειά σου. Σαν να ακούς μουσική αλλά μπορείς να μάθεις κιόλας.
Για πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια που δίνει τροφή στον εγκέφαλο και κίνητρο. Οπότε αν ψάχνατε να ακούσετε κάποιο καλό podcast και σας αρέσει και η επιχειρηματικότητα, ορίστε 3 καλές επιλογές:
 

  1. This Week In Startups

Είναι σαν την εβδομαδιαία δόση ενημέρωσής σας… αλλά για Startups. Συζητιούνται οι καλύτερες, οι χειρότερες και οι πιο παράξενες/ενδιαφέρουσες Startup ιστορίες από την εβδομάδα που πέρασε. Με αρκετή δόση χιούμορ και πολλούς καλεσμένους, ο Jason Calacanis σας κρατάει ενήμερους και για όλες τις εξελίξεις στην Silicon Valley.
 
2.  Masters of Scale (προσωπικό αγαπημένο)
Ο παρουσιαστής του podcast, Reid Hoffman (ιδρυτής PayPal & LInkedIn), συζητά και αναλύει με ποιούς τρόπους μπορεί μια Startup να “ξεκολλήσει” από ένα σημείο, να κάνει growth, καθώς και πολλά άλλα χρήσιμα tips. Προσφέρει άπειρες πολύτιμες ιστορίες από του καλεσμένους του, μερικοί από τους οποίους είναι ο Mark Zuckerberg (Facebook), Kevin Systrom (Instagram), Bryan Chesky (Airbnb), Brian Esk (Spotify), Peter Thiel (PayPal & Palantir) και πολλοί άλλοι.
 
3. Traction
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα που επικεντρώνονται κυρίως σε Startups, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας CEO. Μέσω των καλεσμένων συζητιούνται οι καλύτερες, χειρότερες και πιο περίεργες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν σαν CEOs, ειδικά όταν η εταιρεία τους έκανε τα πρώτα της βήματα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.