Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

melbourne

Όταν θέλουμε να διαλέξουμε ένα μέρος για να μείνουμε τότε λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας πολλούς παράγοντες. Το Economist Intelligence Unit συγκεντρώνοντας τους πιο σημαντικούς δημιούργησε τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς.
Οι παράγοντες αυτοί είναι:

  • Σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης εγκληματικότητας, της τρομοκρατικής απειλής και της απειλής των στρατιωτικών συγκρούσεων.
  • Υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας και της ποιότητας της δημόσιας και ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.
  • Πολιτισμός και περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, του βαθμού διαφθοράς, του επιπέδου λογοκρισίας και τη διαθεσιμότητα αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας και της ποιότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Οι υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας των οδικών δικτύων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ύπαρξη καλής ποιότητας σπιτιών, η ποιότητα των τηλεπικοινωνιών και η ποιότητα των υδάτινων και ενεργειακών πόρων.

Στην κορυφή της λίστας για το 2018 βρίσκεται η Βιέννη, εκθρονίζοντας, για πρώτη φορά μετά από 7 συνεχόμενα χρόνια, τη Μελβούρνη από την πρώτη θέση.
Εκτός από τον Καναδά και την Αυστραλία που έχουν από τρεις πόλεις, δυναμική είναι και η παρουσία της Ιαπωνίας.  Οσάκα και το Τόκιο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, στην τρίτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα, χάρη στη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας καθώς και στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών. Η Οσάκα ξεχωρίζει ιδιαίτερα, αφού ανέβηκε έξι θέσεις, κλείνοντας το χάσμα με τη Μελβούρνη.
Η Ευρώπη έχει δυο “εκπροσώπους”, καθώς εκτός από τη Βιένη που είναι στην πρώτη θέση, έχει και την Κοπεγχάγη στην ένατη. Όμως, απουσιάζουν το Αμβούργο και το Ελσίνκι που βρίσκονταν στην προηγούμενη λίστα.
Αναλυτικά η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις:

Πηγές: CNN , Business Insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.