Η ΕΡΤ θα μεταδώσει live την εκτόξευση του Hellas Sat 4 σήμερα

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει live την εκτόξευση του Hellas Sat 4 σήμερα

ellinikos-doriforos-hellas-sat-ert-live-metadosi

Ο Hellas Sat 4 μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών θα εκτοξευθεί σήμερα το βράδυ από το Ευρωπαϊκό Κοσμοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα. Η ΕΡΤ1 μέσω της έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής της που θα μεταδοθεί στις 22:15 θα καλύψει τη διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου στο διάστημα.
Την εκπομπή θα παρουσιάσει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με το σημείο εκτόξευσης. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση και την εκτόξευση του δορυφόρου από τον τεράστιο πύραυλο Αριάν 5.
Στο studio της ΕΡΤ1 θα βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα αναλύουν τη διαδικασία της εκτόξευσης και θα εξηγήσουν πώς αυτή αναμένεται να αλλάξει την καθημερινότητά μας (ταχύτερο ίντερνετ, ασφαλείς στρατιωτικές συνδιαλέξεις από έναν δορυφόρο που θα καλύπτει την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή κ.λπ.).
Ο Hellas Sat 4 ζυγίζει συνολικά 6,1 τόνους και η ηλεκτρική τροφοδοσία των ηλιοσυλλεκτών του είναι της τάξεως των 20 KW. Πρόκειται για μία συνεργασία του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας και της Hellas Sat. Ο νέος δορυφόρος αναμένεται να διευρύνει τη γκάμα των δορυφορικών υπηρεσιών που προσφέρει η Hellas Sat στην Ευρώπη, αλλά και να παρέχει εφεδρεία στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου για τις υπηρεσίες του Hellas Sat 3 που εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο του 2017 και ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία τον Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας