Microsoft: Τριπλασιάστηκε η τιμή της μετοχής με CEO τον Satya Nadella

Microsoft: Τριπλασιάστηκε η τιμή της μετοχής με CEO τον Satya Nadella

nadella

Πριν από πέντε χρόνια, ο Satya Nadella ανέλαβε τη θέση της CEO της Microsoft, ακολουθώντας τα βήματα του Bill Gates και του Steve Ballmer. Δεν ήταν εύκολη η δουλειά του Nadella, δεδομένου ότι η Microsoft είχε χάσει τη μετάβαση σε κινητές συσκευές, τα Windows 8 είχαν πάει άσχημα και η αγορά των Η / Υ είχε αρχίσει να παρακμάζει, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της Microsoft, τα Windows.
“Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για περισσότερα από 20 χρόνια, γνωρίζω ότι ο Satya είναι ο σωστός ηγέτης την κατάλληλη στιγμή για τη Microsoft”, δήλωσε ο Steve Ballmer, όταν ανακοινώθηκε η Nadella ως διάδοχός του. Και ήταν σωστός. Αφού κατόρθωσε να μετασχηματίσει την επιχείρηση υποδομών και υπηρεσιών cloud πριν ορισθεί CEO, ο Nadella διπλασίασε το μετασχηματισμό αυτό ως CEO, μετατρέποντας τις επιχειρήσεις cloud της Microsoft σε κορυφαίο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο παράγει κέρδη 30 έως 40 δισ. δολάρια ετησίως στα έσοδα και δισεκατομμύρια σε κέρδη.
Πίσω στο 2014, οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν την επιλογή να επενδύσουν 1.000 δολάρια είτε στη Microsoft είτε στην Apple, πιθανότατα θα είχαν επενδύσει στην τελευταία, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια επιτυχία που είχε ο παλιός εχθρός της Microsoft με τις κινητές συσκευές της, τα iPhone. Και όμως τα πέντε χρόνια της θητείας του Nadella, όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, η τιμή της μετοχής της Microsoft αυξήθηκε κατά 228%, ξεπερνώντας την αύξηση κατά 177% της Apple, για να μην μιλήσουμε για την ευρύτερη αγορά που αυξήθηκε κατά 55%, όπως αντιπροσωπεύει ο δείκτης S & P 500.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.