Συνάντηση Αποστολάκη με τον τούρκο πρέσβη στο Πεντάγωνο

Συνάντηση Αποστολάκη με τον τούρκο πρέσβη στο Πεντάγωνο

Με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ μεθαύριο, θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ.
Αν και η συνάντηση χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική, ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Οζούγκεργκιν θεωρείται βέβαιο ότι συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, αφού Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διερευνήσουν το ενδεχόμενο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χαρακτηριστεί ταραχώδεις εδώ και πολύ καιρό, με κυρίως αιτία τις “επικίνδυνες” επιδρομές τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, αλλά και τις παραβιάσεις των “υδάτινων” συνόρων από τα τουρκικά πλοία. Οι επιδιώξεις του κ.Ερντογάν σίγουρα δεν τις βοηθούν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του να ξεκινήσει την εξόρυξη πετρελαίου στην Κύπρο, παρά τις προειδοποιήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας