Ευθύνονται τα μεγάλα πανεπιστήμια για τις οικονομικές ανισότητες του πλανήτη;

Ευθύνονται τα μεγάλα πανεπιστήμια για τις οικονομικές ανισότητες του πλανήτη;

harvard-university

Τη θέση ότι τα διασημότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο ευθύνονται… για τις οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη, εξέφρασε ο πρώην πλέον βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE, Στάνφορντ και τα λοιπά, θα μπορούσα να πω καμία τριανταριά, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός φτωχός πλανήτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος στο Focus Press. Παράλληλα σχολίασε πως «η ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα υψηλού επιπέδου, φτιάχνει συγκεκριμένες νοοτροπίες», υποστηρίζοντας ότι «κάτι στραβό υπάρχει και πρέπει να αλλάξει».
 

Δηλαδή, πριν ιδρυθούν τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια δεν υπήρχε οικονομική ανισότητα στον κόσμο; Όλοι είχαν “ίσα” περιουσιακά στοιχεία; Επίσης, κάποιος να ενημερώσει τον κύριο Παπαχριστόπουλο πως πολλοί από αυτούς τους 28 δεν τελείωσαν καν το πανεπιστήμιο καθώς αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και το πέτυχαν.
Κάποιοι από αυτούς τους 28 ξεκίνησαν να χτίζουν τους σημερινούς κολοσσούς μέσα από το γκαράζ του σπιτιού τους και αυτή την στιγμή δίνουν εργασία σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ακόμα και έτσι να μην ήταν, ο πλούτος αυτών των 28 και των κάθε 28 είναι αποτέλεσμα καινοτομίας, δημιουργικότητας αλλά και σκληρής δουλειάς, κάτι που απουσιάζει πλήρως από τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία είναι πολύ καλά στο να παράγουν κομματικές νεολαίες. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.
 
Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.