Οι 11 μεγαλύτερες fintech εταιρείες στην Αμερική για το 2019

Οι 11 μεγαλύτερες fintech εταιρείες στην Αμερική για το 2019

fintech-businessreviewgreece

Οι νεοσύστατες fintech εταιρείες συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον αλλά και κεφάλαια. Οι αμερικανικές fintech εταιρείες συγκέντρωσαν χρηματοδότηση ύψους $12,4 δισεκατομμυρίων ή 43% περισσότερα από το 2017, όπως αναφέρει η CB Insights. H αύξηση αυτή ξεπέρασε την αύξηση κατά 30% των επενδύσεων που έγιναν συνολικά σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την αγορά των ΗΠΑ. Οι fintech εταιρείες χρειάζονται αυτά τα χρήματα διότι δαπανούν περισσότερα μετρητά σε σύγκριση με άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις σύμφωνα με ανάλυση της Brex.
Οι 11 πιο πολύτιμες fintechs εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες:
1. Stripe, $22,5 δισ.
Αρχικά ήταν μια υπηρεσία που βοηθούσε τους μικρούς πωλητές τους διαδικτύου στις πληρωμές τους, σήμερα η Stripe εξυπηρετεί τεχνολογικούς γίγαντες όπως είναι η Microsoft και η Amazon. To 2018 η εταιρεία ανακοίνωσε τρία νέα προϊόντα συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας έκδοσης πιστωτικών καρτών, ενός λογισμικού πωλήσεων και μιας πλατφόρμας χρεώσεων για συνδρομές επιχειρήσεων.
Συνιδρυτές: Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Patrick Collison, 30 ετών, και πρόεδρος ο John Collison 28 ετών. Tα δύο αδέρφια από την Ιρλανδία, που σπούδασαν σε MIT και Ηarvard αντίστοιχα, ξεκίνησαν την Stripe το 2011.
2. Coinbase, $8 δισ.
Η Coinbase που ήταν αρχικά ένα ψηφιακό “πορτοφόλι” για bitcoin, τώρα προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες έχοντας αναπτύξει πλατφόρμες συναλλαγών για κρυπτονομίσματα. Πέρυσι εξαγόρασε άλλη μία υπηρεσία για κρυπτονομίσματα, την Earn.com.
Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος: O Brian Armstrong, 36 ετών, έχει γίνει δισεκατομμυριούχος από τη συμμετοχή του στην Coinbase.
3. Robinhood, $5.6 δισ.
H υπηρεσία Robinhood Gold, ξεκινώντας με 6 δολάρια τον μήνα, παρέχει στους επενδυτές πρόσβαση σε συναλλαγές. Αργότερα φέτος η εταιρεία θα αποκτήσει ένα νέο πρόγραμμα διαχείρισης μετρητών.
Συνιδρυτές και Διευθύνοντες σύμβουλοι: Ο Stanford, 34 ετών, αποφοίτησε από το Baiju Bhatt και είναι Αμερικανός δεύτερης γενιάς με Ινδούς γονείς και o Vlad Tenev, 32 ετών, από τη Βουλγαρία.
4. Ripple, $5 δισ.
Το δίκτυό της έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τη SWIFT την πλατφόρμα που ενώνει σχεδόν κάθε τράπεζα στον κόσμο. Επίσης διαθέτει μια υπηρεσία που επιτρέπει στις εταιρείες να κάνουν διασυνοριακές πληρωμές με XRP, με το κρυπτονόμισμα δηλαδή που δημιούργησαν οι ιδρυτές της Ripple.
Συνιδρυτές: Jed McCaleb, 43 ετών, Chris Larsen, 58 ετών και ο Arthur Britto.
Διευθύνων Σύμβουλος: Brad Garlinghouse, 48 ετών πρώην πρόεδρος της AOL.
5. SoFi, $4.4 δισ.
Ιδρύθηκε το 2011 και αρχικά ξεκίνησε με την χρηματοδότηση φοιτητικών δανείων και αργότερα επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα που απευθύνονταν κυρίως σε Millennials όπως στεγαστικά δάνεια, ασφάλειες ζωής και συμβουλές επένδυσης.
Διευθύνων Σύμβουλος: Anthony Noto, 50 ετών, πρώην COO της Twitter.
6. Credit Karma, $4 δισ.
Στα μέλη της, που ξεπερνούν τα 85 εκατομμύρια, παρέχει διάφορες δωρεάν υπηρεσίες για πιστωτικά αποτελέσματα ή για νέους λογαριασμούς που ανοίγονται στο όνομα ενός χρήστη. Η Credit Karma κερδίζει μερίδιο όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τις εξατομικευμένες προσφορές που τους παρέχει για πιστωτικές κάρτες και δάνεια.
Συνιδρυτές: Διευθύνων Σύμβουλος Kenneth Lin, 43 ετών. επικεφαλής των εσόδων Nichole Mustard, 45 ετών και επικεφαλής τεχνολογίας ο Ryan Graciano, 37 ετών.
7. Circle, $3 δισ.
Η Circle εισήλθε πέρυσι στην αγορά συναλλάγματος με την αγορά της Poloniex και τώρα προσφέρει υπηρεσίες για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, επενδύσεις και πληρωμές. Τον περασμένο Οκτώβριο συνεργάστηκε με την Coinbase για να λανσάρει το ψηφιακό νόμισμα USDC.
Συνιδρυτές & Διευθύνων Σύμβουλος: Jeremy Allaire, 47 ετών, είχε ιδρύσει κατά το παρελθόν την πλατφόρμα για online video Brightcove.
8. Plaid, $2.65 δισ.
Συνδέει εφαρμογές πληρωμών όπως είναι η Venmo και χρηματοπιστωτικά site όπως είναι το Betterment, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών. Η Plaid σήμερα συνεργάζεται με 10.000 τράπεζες. Τον Ιανουάριο εξαγόρασε την Quovo, μια start up που συγκεντρώνει στοιχεία για επενδύσεις, έναντι $200 εκατ.
Συνιδρυτές: Διευθύνων Σύμβουλος ο Zach Perret, 31 ετών, πρώην σύμβουλος της Bain, άρχισε την Plaid δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας είναι ο William Hockey, 29 ετών.
9. Avant, $2 δισ.
Ιδρύθηκε το 2012 και εκδίδει άμεσα online δάνεια από $2.000 έως $35.000.
Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος: ΑΙ Goldstein, 38 ετών, επιχειρηματίας ακινήτων και τεχνολογίας στο Σικάγο.
10. Gusto, $2 δισ.
Η Gusto βοηθά τις επιχειρήσεις που έχουν από ένα έως και 100 υπαλλήλους με ζητήματα μισθοδοσίας και ανθρώπινου δυναμικού. Η μηνιαία τιμολόγηση για τις βασικές της υπηρεσίες είναι $39, συν $6 ανά υπάλληλο. Για όλες τις υπηρεσίες η τιμή ανέρχεται στα $149 συν $12 ανά υπάλληλο.
Συνιδρυτές: Διευθύνων Σύμβουλος o Josh Reeves, 35 ετών, επικεφαλής τεχνολογίας το Εdward Kim, 35 ετών και επικεφαλής προϊόντων ο Tomer London, 34 ετών.
11. Zenefits, $2 δισ.
Η επιχείρηση λογισμικού Ζenefits που προσφέρει υπηρεσίες cloud, εστιάζει στην αυτοματοποίηση της μισθοδοσίας, των παροχών και του HR.
 
Πηγή: Forbes.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας