Κοστίζει $6 για να επισκεφθείτε τον τάφο του Καρλ Μαρξ…

Κοστίζει $6 για να επισκεφθείτε τον τάφο του Καρλ Μαρξ…

maxresdefault

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ειρωνικό… μια επίσκεψη στον τάφο του Καρλ Μαρξ, του γνωστού αντικαπιταλιστή συγγραφέα-φιλόσοφου έχει είσοδο 4 λίρες (ή αλλιώς $6).
Ο Μαρξ, παρ’όλο που ήταν ο μεγαλύτερος επικριτής της ιδιωτικής ιδιοκτησίας/περιουσίας, είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης στο – ιδιωτικών συμφερόντων – Κοιμητήριο του Highgate, στο Λονδίνο.

Ανά τα χρόνια ο τάφος του Μαρξ έχει υπάρξει αντικείμενο διαφωνιών, καθώς οι υποστηρικτές του Μαρξ εναντιώνονται στο κόστος εισόδου, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση που κατέχει το κοιμητήριο αναφέρει ότι τα λεφτά χρησιμοποιούνται για την διατήρηση του χώρου.
Πριν από 2 δεκαετίες μάλιστα, πωλούνταν κούπες με το πρόσωπο του Μαρξ και κάρτες γενεθλίων. Η εν λόγω οργάνωση μάλιστα είχε αφήσει και ένα Ιταλικό brand να κάνει φωτογράφιση μπροστά από τον τάφο.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ένα 24χρονος Μαρξιστής δήλωσε: “Δεν υπάρχει περίπτωση ειρωνείας ή κακού γούστου που οι καπιταλιστές δε θα εκμεταλλευτούν για να βγάλουν λεφτά…”
Παρά την ειρωνεία του όλου ζητήματος, φένεται λογικό που οι ιδιοκτήτες του Κοιμητηρίου χρεώνουν είσοδο. Ο τάφος δέχεται μεγάλο αριθμό επισκέψεων και ενδεχομένως η συντήρηση είναι συχνή…. πριν λίγες μέρες μάλιστα έπεσε και θύμα βανδαλισμού.
Το ζήτημα είναι πως ο Καρλ Μαρξ αποφάσισε να αγοράσει με δικά του χρήματα αυτό το κομμάτι γης, παρ’όλο που υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές που παρείχε η πολιτεία.

Ποια είναι η γνώμη σας;
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας