Η μεγάλη συνεισφορά της Λίβερπουλ στην οικονομία της πόλης της

Η μεγάλη συνεισφορά της Λίβερπουλ στην οικονομία της πόλης της

liverpool_oikonomia_poli_businessreviewgreece

H Λίβερπουλ είχε επίδραση 497.000.000 λίρες, ή διαφορετικά 571,4 εκατ. ευρώ, στην οικονομία της πόλης κατά τη διάρκεια της περιόδου 2017-18, σύμφωνα με μια έκθεση της Sports Business Group της Deloitte.
Η έκθεση, υπογραμμίζει τον οικονομικό αντίκτυπο των παιχνιδιών και καθημερινών δραστηριοτήτων της Λίβερπουλ στην πόλη, και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολο της σεζόν.
Την περασμένη σεζόν, η πόλη είχε γνωρίσει αντίκτυπο από την ιστορική ομάδα, ύψους 454.00.000 λιρών και 575.000.000 λιρών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δραστηριότητες του συλλόγου έχουν δημιουργήσει πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας που ισοδυναμούν με το 2,3% των θέσεων εργασίας στο Λίβερπουλ.
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια φίλαθλοι, βρέθηκαν στο Anfield την σεζόν 2017-18 και ο αντίκτυπος των επισκεπτών αντανακλάται σε 102.000.000 λίρες. Από αυτά, τα 42 εκατ. αναφέρονται σε στέγαση, 28 εκατ. σε εστιατόρια, σε καφετέριες και μπαρ στην περιοχή, 15 εκατ. σε ταξιδιωτικά έξοδα, 12 εκατ. σε περιφερειακό εμπόριο και άλλα 5,4 εκατομμύρια λίρες σε είδη παντοπωλείου και άλλα είδη.
Πέρα από τους αγώνες, η έκθεση που συνέταξε η Deloitte δείχνει ότι οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Anfield το καλοκαίρι θα έχουν επίσης σημαντική άμεση οικονομική επίπτωση στην πόλη του Λίβερπουλ δημιουργώντας αντίκτυπο, ύψους 4,1 εκατ. λιρών.
«Είναι σημαντικό ο σύλλογός μας να έχει αντίκτυπο στην περιοχή μας όσον αφορά τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά. Είναι σαφές ότι πολλοί από τους επισκέπτες μας έρχονται στην Λίβερπουλ για το ποδόσφαιρο, αλλά επιστρέφουν στην ίδια την πόλη, και έτσι υπάρχει ένας συνεχής κύκλος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ, Πίτερ Μουρ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας