To Tesla Roadster που έστειλε ο Elon Musk στο διάστημα πριν από ένα χρόνο, έχει ταξιδέψει μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην ιστορία.

To Tesla Roadster που έστειλε ο Elon Musk στο διάστημα πριν από ένα χρόνο, έχει ταξιδέψει μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην ιστορία.

104994681-tesla-roadster_650x400_71517969092.530x298

Έχουμε στείλει πολλά ασυνήθιστα πράγματα στο διάστημα, κιθάρες, ρομπότ AI, ακόμα και ένα χρυσό δίσκο, αλλά τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με αυτό που έστειλε ο Elon Musk στις αρχές του 2018. Το δικό του αξίας $100.000 κερασινο-κόκκινο, Tesla Roadster. Με την κορυφή προς τα κάτω και ένα ομοίωμα αστρονάυτη στο τιμόνι ακούγοντας Ντέιβιντ Μπόουι, εσυνδέθηκε στον πιο ισχυρό, λειτουργικό πύραυλο στον κόσμο, The Falcon Heavy.
Από τότε που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο, είναι πιθανόν ασφαλές να πούμε ότι το Roadster έχει ταξιδέψει μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην ιστορία. Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι η απόσταση είναι περίπου ίση με την οδήγηση σε κάθε δρόμο στον κόσμο επί 22 φορές. Επομένως, το ερώτημα είναι, πού ακριβώς είναι;
Αυτή τη στιγμή, το Roadster ταξιδεύει μέσα στο χώρο με χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτερα από τα περισσότερα αεριωθούμενα αεροπλάνα, αλλά σε αντίθεση με ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο, το Roadster δεν καίει κανένα καύσιμο επειδή δεν χρειάζεται. Όταν ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, έδωσε στο σπορ αυτοκίνητο μια αρχική ώθηση στην ταχύτητα, κάτι σαν μια σφεντόνα, που το τροφοδοτεί ακόμα με κίνηση. Και μέχρι τον Νοέμβριο, αυτή η ώθηση έφτασε μέχρι τον Άρη. Αλλά ο Άρης είναι μόνο η πρώτη στάση από τις πολλές.
Το Roadster βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα ελλειπτικό μονοπάτι γύρω από τον ήλιο, που το παίρνει πέρα ​​από την Αφροδίτη και τον Ερμή. Συμπληρώνει μια πλήρη τροχιά περίπου κάθε 557 ημέρες και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει την πρώτη του τροχιά πριν στο τέλος του 2019. Τώρα αν δεν συμβεί τίποτα απροσδόκητο, όπως μια μικροσκοπική επίθεση αστεροειδών που θα μπορούσε να μετατρέψει το αυτοκίνητο σε κομμάτια, οι ερευνητές προβλέπουν ότι το Roadster θα τροχιάσει τον ήλιο για τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια.
Δυστυχώς, είναι πολύ μικρό και πολύ μακριά για να δείτε στο νυχτερινό ουρανό, ακόμη και με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου. Αλλά τελικά, θα επιστρέψει κοντά στη γη. Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο προβάλλει την τροχιά του Roadster δεκαετίες στο μέλλον. Ανακάλυψαν ότι το έτος 2091, πιθανόν να περάσει αρκετά κοντά στη γη, ώστε να το δούμε μέσω ενός ισχυρού τηλεσκοπίου όπως το τηλεσκόπιο Panstar στη Χαβάη. Αλλά αν δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε το Roadster online.
Οι ανεμιστήρες όπως ο Ben Pearson χρησιμοποιούν τα δεδομένα της NASA για να προβάλουν την τοποθεσία του αυτοκινήτου μέσω του διαστήματος. Προς το παρόν, το αυτοκίνητο θα συνεχίσει τη μεγάλη οδήγηση γύρω από το εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα. Και ίσως αν οι άνθρωποι φτάσουν στον Άρη, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη και το Roadster στο δρόμο μας για εκεί.
Πηγή: Business Insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας