O Bill Gates έκανε 5 προβλέψεις για το μέλλον το 1999… και είναι απίστευτα ακριβής

O Bill Gates έκανε 5 προβλέψεις για το μέλλον το 1999… και είναι απίστευτα ακριβής

20190130155041-businessinsider-billgates-15-crop

Το 1999 ο Bill Gates έγραψε ένα βιβλίο ονόματι Business @ the speed of Thought.
Σε αυτό έκανε μερικές προβλέψεις για το μέλλον που τότε μπορεί να ακουγόντουσαν τρελές. Παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε… σωστός!
Ορισμένες από αυτές είναι:
 
1) Sites σύγκρισης τιμών
“Θα αναπτυχθούν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, επιτρέποντας σε χρήστες να αναζητήσουν ταυτόχρονα τις καλύτερες τιμές σε πολλαπλά καταστήματα…”
Σήμερα υπάρχουν αρκετές, όπως το Skroutz.gr στην Ελλάδα το οποίο έχει κάνει τη ζωή μας λιγάκι πιο εύκολη.
 
2) Κινητές συσκευές
“Οι άνθρωποι θα κουβαλάνε μαζί τους μικρές συσκευές που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν και να εργάζονται από οπουδήποτε βρίσκονται. Θα μπορούν να βλέπoυν τις ειδήσεις, αεροπορικά εισητήρια, μετοχές και οτιδήποτε άλλο…”
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω… ήταν παραπάνω από ακριβής!
 
3) Προσωπικοί βοηθοί και IoT
“Θα αναπτυχθούν προσωπικοί βοηθοί, που θα συνδέουν όλες τις συσκευές σε ένα σπίτι και θα ανταλλάζουν δεδομένα…”
Τι βλέπουμε σήμερα; Voice assistants όπως η Alexa της Amazon και ο Siri της Apple.
 
4) Social media
“Προσωπικές ιστοσελίδες για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας, όπου θα μπορείτε να συζητάτε και να σχεδιάζετε πράγματα…”
Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν ακριβώς  “προσωπικά sites”, αλλά το Facebook, WhatsApp, Twitter, Slack, Instagram κτλ είναι εξαιρετικά κοντά σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Gates.
 
5) Έξυπνες διαφημίσεις
“Οι συσκευές θα γνωρίζουν τις αγοραστικές σας προτιμήσεις και θα προβάλλουν συναφείς διαφημίσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας…”
Τα Google Ads, Facebook Ads κτλ εμφανίζουν διαφημίσεις σε συγκεριμένα target audiences ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους… είναι ένας τεράστιος κλάδος.
 
Καθόλου άσχημα λοιπόν! Ο Bill Gates κατά κάποιον τρόπο διέγραψε το μέλλον και τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν. Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες προβλέψεις του ΕΔΩ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει