Αυτά είναι τα 3 βιβλία με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα στην ιστορία

Αυτά είναι τα 3 βιβλία με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα στην ιστορία

book5

Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα επιχειρηματικής ίντριγκας και απάτης. Όταν στην υπόθεση εμπλέκονται δύναμη και χρήματα, οι άνθρωποι συχνά τείνουν να ανταλλάσσουν την ήσυχη συνείδηση τους με πιο «άμεσα» αγαθά.
Υποθέσεις που έχουν αποκτήσει τη δική τους γωνία στην ιστορία και αποτελούν παράδειγμα προς… αποφυγή στα μαθήματα επιχειρηματικής ηθικής.
Για μια ματιά σε αυτές τις ενδιαφέρουσες και συχνά τρομακτικές ιστορίες, μπορεί να διαβάσει κανείς αυτά τα 3 βιβλία με κάποια από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας των επιχειρήσεων.
 
1) To  μεγάλο σορτάρισμα
Η πραγματική ιστορία της κρίσης της αμερικανικής οικονομίας. Μέσα από αυτό το βιβλίο μπορεί κανείς να μάθει πώς ξεκίνησε και γιατί όσοι έβλεπαν να έρχεται είχαν παραλύσει από φόβο.
 
2) The spider network
Περιγράφει πώς μια μαθηματική ιδιοφυϊα με το όνομα  Tom Hayes και ένα βαθιά διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα δημιούργησαν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία.
 
3) Bad Blood: Μυστικά και ψέμματα σε μια Startup της Silicon Valley
Το 2014, η ιδρύτρια και CEO  της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς θεωρούνταν η γυναικεία εκδοχή του Στιβ Τζομπς στον τομέα της υγείας, όμως υπήρχε ένα πρόβλημα. Η τεχνολογία που πρότεινε δεν δούλευε… μια υπόθεση που στράβωσε στην Silicon Valley.
 
Πηγή: insider.gr
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας