Τα ποσοστά των γυναικών Manager στην Ευρώπη

Τα ποσοστά των γυναικών Manager στην Ευρώπη

inspired-2015-01-female-manager-business-plan-career-main

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί πάντα μια σημαντική ευκαιρία για να επισημάνουμε τα βασικά βήματα που έχουν κάνει οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα την εβδομάδα, η Eurostat δημοσίευσε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν το μερίδιο των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εταιρειών σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό των γυναικών που υπηρετούν ως ανώτερα στελέχη στις μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες είναι μάλλον χαμηλό σε όλα τα κράτη μέλη, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο στη Λιθουανία στο 28%.
Βέβαια αυτό δεν είναι αποθαρρυντικό, καθώς το μερίδιο των γυναικών στις γενικές διευθυντικές θέσεις αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια. Το υψηλότερο ποσοστό γυναικών managers το έχει η Λετονία με 56%. Η Βουλγαρία και η Εσθονία ακολουθούν με 49% έκαστη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 37% των διοικητικών θέσεων απασχολούνται από γυναίκες ενώ στη Γερμανία το ποσοστό είναι 30%. Η Ελλάδα με ποσοστό 32%, βρίσκεται πάνω από τη Γερμανία αλλά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 36%.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.