Τμηματικά βγαίνει στο σφυρί το εμπορικό κέντρο Avenue

Τμηματικά βγαίνει στο σφυρί το εμπορικό κέντρο Avenue

Με τον πλειστηριασμό, λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, του εμπορικού κέντρου Avenue στο Μαρούσι, ως σύνολο, να είναι άγονος, η Eurobank, ως επισπεύδουσα εκποιεί, τμηματικά, αυτή τη φορά το κτήριο επιφάνειας 22.000 τετραγωνικών μέτρων.
Συγκεκριμένα, η Eurobank ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων  τραπεζών, θα προχωρήσει στις 14 Μαρτίου στην εκποίηση ομάδας ακινήτων του Avenue, που ανήκει στην Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο). Πρόκειται για 10 καταστήματα, χώρους στάθμευσης και ποσοστά εξ αδιαιρέτου σε βοηθητικούς χώρους, τα οποία θα εκποιηθούν με συνολική τιμή εκκίνησης της τάξης των 9 εκατ. ευρώ. Συνδέονται με ομολογιακό δάνειο 12 εκατ. ευρώ και φέρουν προσημειώσεις και υποθήκες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η Τρόπαια

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2018, η Τρόπαια εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης  52,49 εκατ. ευρώ και 24,11 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 51,81 εκατ. ευρώ και 28,33 εκατ. για τον όμιλο και την εταιρεία, αντίστοιχα. Από αυτά ποσά 37,49 εκατ. ευρώ αφορούν δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, ενώ μέσα του Δεκεμβρίου 2017, η τράπεζα Πειραιώς κοινοποίησε διαταγή αναγκαστικής πληρωμής, που υπέχει θέση αναγκαστικής κατάσχεσης των ακινήτων της Τρόπαια, για το ομολογιακό δάνειο αρχικού ύψους 7,15 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο χορηγήθηκε από τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha τον Ιανουάριο του 2007 για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας Sanyocom.

Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 2007, η πρώην Sanyo Ελλάς Συμμετοχική έλαβε ένα ακόμη ομολογιακό δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ και διάρκειας 14 ετών από τη Eurobank. Σκοπός του συγκεκριμένου δανείου ήταν η χρηματοδότηση των εργασιών επέκτασης του εμπορικού κέντρου Sanyo Carrefour σε όμορο αυτού οικόπεδο έκτασης 6.658 τ.μ. Στο υφιστάμενο κτήριο προστέθηκαν περίπου 6.500 νέα τετραγωνικά μέτρα, ενώ το αναβαθμισμένο Avenue ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2007. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, η είσοδος στο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής εγκαινίασε την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση που έπληξε και την Τρόπαια Συμμετοχική. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2009 η εταιρεία προχώρησε στη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας των θυγατρικών Arcadia και Arcadia Audiovisual με αντικείμενο την παραγωγή ψηφιακών δίσκων και οπτικών μέσων.
Πηγή: Capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας