Γυναίκα πιθανόν ο πρώτος αστροναύτης που θα πατήσει στον Άρη

Γυναίκα πιθανόν ο πρώτος αστροναύτης που θα πατήσει στον Άρη

This Jan. 4, 2018 photo made available by NASA shows a view from the front Hazard Avoidance Camera of the Opportunity rover on the inboard slope of the western rim of Endeavour Crater on the planet Mars. A global dust storm prevented sunlight from reaching Opportunity’s solar panels, and the rover fell silent in June 2018. Although the skies have cleared considerably, Opportunity has yet to send word to flight controllers as of Tuesday, Sept. 25, 2018. (NASA/JPL-Caltech via AP)

Για πρώτη φορά η NASA θα ανοίξει και θα μελετήσει σεληνιακά δείγματα σφραγισμένα από το 1972

Γυναίκα φαίνεται πως θα είναι η πρώτη αστροναύτης που θα πατήσει το πόδι της στον Άρη όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Τζιμ Μπριντενστάιν, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας.
Ο διοικητής της NASA διαβεβαίωσε ότι μια γυναίκα θα περιλαμβάνεται οπωσδήποτε στην επόμενη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα περπατήσει στο φεγγάρι.
Η NASA σχεδιάζει μαζί με άλλες χώρες ένα διεθνή διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, καθώς και μια μόνιμη βάση στην επιφάνειά της. «Αυτή τη φορά, όταν θα πάμε στο φεγγάρι, θα μείνουμε», είπε ο διοικητής της NASA σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, η NASA έκανε γνωστό ότι επέλεξε εννέα τυχερές επιστημονικές ομάδες από αμερικανικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν σεληνιακά δείγματα που είχαν συλλέξει προ δεκαετιών οι αποστολές του προγράμματος «Απόλλων».
«Τρία από αυτά τα δείγματα που ήρθαν από το φεγγάρι, δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ μέχρι σήμερα», όπως είπε ο Μπριντενστάιν. Τα δείγματα είχαν σφραγιστεί μετά την άφιξη τους στη Γη το 1972 για μελλοντική μελέτη, όταν πια θα υπήρχε πιο εξελιγμένη τεχνολογία για την ανάλυση τους. Η NASA αποφάσισε πως αυτή η στιγμή έφθασε πλέον, με δεδομένο ότι ετοιμάζεται να στείλει ξανά ανθρώπους στη Σελήνη.
«Τώρα πια, με την προοπτική ότι θα υπάρξουν στο μέλλον περισσότερα σεληνιακά δείγματα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και ασφαλώς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη γενιά του προγράμματος “Απόλλων” που διατήρησε αυτά τα δείγματα, ώστε η δική μας γενιά να έχει την ευκαιρία να τα μελετήσει» ανέφερε ο επικεφαλής της NASA.


Πηγή: NewsBeast.gr


 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει