Οι δισεκατομμυριούχοι του $1

Οι δισεκατομμυριούχοι του $1

Untitled design (1)

Μπορεί ο κατώτατος μισθός στις ΗΠΑ να αυξάνεται, αλλά ο μισθός πολλών CEO μειώνεται εθελοντικά στο… 1 δολλάριο!
Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Mark Zuckerberg (Facebook), Warren Buffett (Berkshire Hathaway), Sergey Brin & Larry Page (Google), Larry Ellison (Oracle), ακόμα και ο Steve Jobs παλαιότερα… έχουν ακολουθήσει την στρατηγική του 1 δολλαρίου.
Αυτό γίνεται για φορολογικούς λόγους, καθώς ο φόρος υψηλών εισοδημάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν σε μετοχές και μερίσματα. Πέρα από αυτό, το ποσό του μισθού μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για του μετόχους ή την ανάπτυξη της εταιρείας.
Μάλιστα το 2012, ο Zuckerberg λάμβανε ετήσιο μισθό σαν CEO $770,000… τώρα όμως είναι ο χαμηλότερα αμειβόμενος υπάλληλος της Facebook! (κι ας έχει περιουσία $65 δισ…)
Επομένως είναι λογικό πως όταν έχει πολλαπλές πηγές εσόδων, αυτή του μηνιαίου μισθού είναι συχνά η χαμηλότερη και φορολογείται περισσότερο.
Άλλωστε με περιουσίες που φτάνουν ακόμα και τα $90 δισ, το $1 δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις ζωές τους.
 
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.